Bugüne kadar yapmış olduğu haberlerden dolayı hakkında 50 suç duyurusunda bulunulan Başbay, 13 davanın açıldığını ve iki davadan hapis ve para cezasına çarptırıldığını belirtti. Haber sitesinin bir kez kapatıldığını, iki haberine de ulaşım yasağı koyulduğunu söyleyen Gazeteci Murat Başbay, işin en trajikomik tarafının ise haberlerinde yolsuzluk, usulsüzlük, aldatma, kayırma ve FETÖ’ye para aktarma konuları olmasına karşılık Bakırköy ve Adalar Belediye Başkanları’nın içerikten dolayı değil de, kullandığı karikatürlerden dolayı kendisini mahkemeye vermesi olduğunu belirtti.

KİŞİYE ÖZEL ADALET OLMAZ

“Adalet” yürüyüşü yaparak Ankara’dan Maltepe miting alanına yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bıraktığı ‘Adalet’ pankartını Ankara’ya kadar yürüyerek getirip CHP Genel Merkezi’nin önüne bırakan Gazeteci Murat Başbay, “Adaletin dini, dili, mezhebi, milleti olmaz. Hele hele kişiye özel hiç olmaz” diyerek Kılıçdaroğlu’na seslendi.

 “Sizin Adalet anlayışınız sadece size dokunulduğunda mı ortaya çıkıyor? Sizin atadığınız belediye başkanları karikatürlerime bile tahammül edemezken siz hangi Adaleti savunuyorsunuz? Hükumeti basının üzerinde tahakküm kurmakla suçlarken sizin zihniyetinizi temsil eden belediye başkanlarına karşı görmedim, duymadım, bilmiyorum oynamanız hangi Adalet kavramıyla açıklanabilir? İnşallah bu sorularımı cevaplayacak kadar demokratsınızdır”

Açıklamasının sonunda, “Yürüyüşüm boyunca emekten, insan haklarından, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu iddia eden Cumhuriyet, Sözcü, Doğan Medya, Halk TV, Ulusal Kanal’ın aslında ne kadar ikiyüzlü yayın kuruluşları olduklarını, sadece kendilerine dokunulduğunda ciyak ciyak bağırıp, kendilerinden olmayana dokunulduğunda ise köşelerinden kıs kıs güldüklerini görmek aldığım en büyük dersti” diyen Murat Başbay, kendisini en çok şaşırtan ve sevindiren olayın ise, gerek İstanbul, gerekse yol boyunca CHP’ye gönül veren insanların kendisine verdiği coşkulu destek olduğunu belirtti.

Tek başına çıktığı bu yolu yine tek başına sonlandırdığını belirten Başbay, “En azından bir farkındalık yaratmışdır umudu ile, karikatüre dahi düşman olan zihniyete prim vermez ve ödüllendirilmezler” diyerek elinde taşıdığı “Adalet” pankartını CHP Genel Merkezi’nin önüne bıraktı, “Herkes için Adalet” pankartıyla İstanbul’a doğru hareket etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi