1994’te kurulan dernek şubesinin 23 yıldan beri başkanlığını yapan emekli öğretmen Gül Çağlayan, “Onurla ve gururla Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyoruz. Ülkemizin gençliğine öncelikle eğitim alanında olmak üzere, sosyal, kültürel ve iş yaşamlarında destek verip, geleceğe sağlam ve emin adımlarla yürümeleri için çaba harcıyoruz. Bundan sonra da Atatürk ilkeleri ışığında, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin birer fertleri olarak, ülkemizin sonsuza kadar çağdaş kalması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
GENEL KURUL DERNEK BİNASINDA YAPILDI
ÇYDD Sarıyer Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu derneğin Büyükdere Mahallesi’ndeki binasında yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra başlayan genel kurulda divan başkanlığını ÇYDD’nin eski merkez yöneticilerinden Nur Gerçer yaptı.
2015-2016 dönemine ait faaliyet ve denetim raporlarının ibra edilmesinden sonra tek liste halinde gidilen seçimde Gül Çağlayan, S. Oya Şamlı, Yücel Sevinç, Şükriye Türkel, Necati Yazır,Seher Salmanoğlu ve Mehmet Ali Tellal yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Denetim Kurulu’na Maide Efeoğlu, Şenay Arı ve Özlem Tafralı, Genel Kurul Merkez Delegeliğine Gül Çağlayan ve Fatma Nur Gerçel, Onur Kuruluna da Yetkin Aröz, Sevim Yüce ve Rafet Erinç seçildi.
FAHRETTİN SERDAROĞLU: YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN YOLUDUR
Seçimden sonra dilek ve temennilerini ifade eden ÇYDD üyelerinden ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, toplumumuzun çok kritik bir sınavdan geçtiğini, Anayasa değişikliği referandumunda verilecek oyların ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Yolumuz Atatürk’ün yoludur. Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkalım” dedi.
FATİK EKER: BELEDİYENİN ŞUAN KULLANDIĞI BİNALARDAN BİRİNİN DERNEĞE TAHSİSİNİ SAĞLAYACAĞIZ
ÇYDD üyesi ve CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatik Eker de yaptığı konuşmada ÇYDD’nin bir STK olarak önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti. Eker, “Derneğimiz şu an kiralık bir binada faaliyet gösteriyor. Belediyemiz yeni hizmet binasına taşındığında halen kullanılan çok sayıda binadan birinin ÇYDD’ye tahsis edilmesini talep ettik. Bunun takipçisi ve destekçisi olacağız. Şu an kira için ödenen parayı da öğrencilerimize burs olarak veririz “dedi.
ÇAĞDAŞ GENÇLİK: ÇYDD’YE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
ÇYDD’den burs alarak okuyup, mezun olduktan sonra üye olup, görev üstlenen gençler de yaptıkları konuşmalarda, ÇYDD’ye birçok anlamda çok şey borçlu olduklarını belirterek, “Bizlere sahip çıktınız, maddi manevi desteklediniz. Burayı ikinci evimiz olarak kabul ettik. Bundan sonra da bizler başka öğrencilerin okuyup, çağdaş birer Türk genci olarak yetişmesi için katkı sağlayacağız” dediler.
Tuncay Dağlı- Sarıyer Kent
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi