Şırnakta yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden ilk kadın Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını yaşatmak amacıyla uygun bir yere verilmesi konusunda hazırlanan teklif Nebahat Yıldırım tarafından beş kadın meclis üyesi; Hatice Selli Dursun, Emel Tığlı, Margarit Dikme'nin imzalarıyla meclise sunulmuştu. Tansel Gülmezoğlu imzasının teklifte yer almaması spekülasyonlara neden olmuş, önergeyi veren Nebahat Yıldırım, “Biz kendi aramızda arkadaşlarla konuşurken acele ile yazdık, imzaladık” açıklamasını yapmıştı.

Son meclis toplantısında söz alan Tansel Gülmezoğlu, TSK’dan emekli bir Topçu Kurmay Albay kızı olarak askeri camiada doğup büyüdüğünü ifade ederek, “Önergeden haberim olsaydı kesin imza atardım” dedi.
Şehit Yarbay Songül Yakut isminin bir sokağa verilmesinin Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte, Ticaret Odası, Vergi Dairesi, Sosyal Sigortalar Kurumu’ndaki adres değişiklikleri  nedeniyle esnafa maddi külfet doğuracağını iade eden Gülmezoğlu, kendi adına bir önerge vererek, “Şehidimizin ismini, ismine uygun büyüklükte bir parka verilmesini arz ederim” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi