CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP Hükümetinin 15 yılda eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini belirterek, “Bu süre içinde 3 kez müfredat değişti. 6 kez milli eğitim bakanı değişti. Her gelen milli eğitim bakanı kendine göre eğitim sistemi üzerinde oynadı. Bu olumsuzluk hem eğitimcileri hem öğrencileri mağdur etti” dedi.

Türkiye’de 300 bin öğretmenin atama beklediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “100 bin öğretmen açığı var. Öğretmenler, vekil, ücretli, sözleşmeli gibi statülere ayrıldı. 300 bin öğretmenin atama beklediği Türkiye’de 100 bin öğretmen açığının bulunması, sistemin ne kadar çarpık olduğunun da bir göstergesidir” diye konuştu.

‘BİLİMSEL EĞİTİM ŞART’

Değiştirilen müfredatların genel olarak eğitim sistemini bilimsellikten uzak, Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ün ilkeleriyle bağdaşmayan bir şekle soktuğunu kaydeden Gürer, “Eğitimde çağdaş, laik, bilimsel eğitim; geleceğimiz için doğru ve gerekli olan tek yoldur” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında “Tüm sorunlara rağmen, tüm olumsuzluklara rağmen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayan, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi