Adalar'a deniz otobüsleri seferleri başladığından beri, yaz aylarında hafta sonu dahil, kesintisiz hizmet veren şirketin bu sene aldığı karar büyük tepki çekti.

Konuyla ilgili konuşan Kınalıda Platformu Sözcüsü Nuran Çetinkaya, İDO’nun Prens Adaları´na sefer yapmama kararını uygulamaya koyduğunu ifade etti. Herhangi bir resmi açıklama yapmayan İDO yetkililerine seslenen Nurhan Çetinkaya, duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Söz konusu durumun nedeninin ise tamamen ekonomik olduğunu iddia eden Çetinkaya, özel sektöre ait bir şirket olan İDO'nun başka güzergahlardaki ekonomik kayıplarından dolayı tasarrufa giderek, böylesi bir karar aldığını düşündüğünü söyledi.

ESNAF TEPKİLİ

Çetinkaya, Adaların sakinleri ile hafta sonları bölgeye ziyarete gelen İstanbulluları mağdur edecek bu yanlışlıktan dönülmesi gerektiğini ilgililere ilettiğini belirtti. İDO'nun ayrıca, hafta içi günlerde de Adalar'a olan sefer sayısını azalttığını ifade etti.

Yaz aylarında turizm bölgesi olan Adalar’a İDO’nun hafta sonları sefer sayısını azaltılmasını siyasi bir hareket olarak gördüğünü belirten esnafta, turistlerin bölgeye gelmesinin bir nevi engellendiğini iddia etti. Adalar Belediyesi’nin ve belediye meclis üyelerinin konuya sessizliğine de dikkat çeken esnaf, haklarının korumasını talep etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi