2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararlara imza attı. Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin yönettiği toplantıda, Gümüşpala, Üniversite ve Mustafa Kemal Paşa mahalleleri için kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Planlar onaylanmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne gönderildi.
Kentsel dönüşüm kapsamında olan Merkez, Ambarlı, Denizköşkler ve Cihangir mahallelerine ait planlar, geçtiğimiz yıl Eylül ayında yine oy birliği ile kabul edilerek İBB’ye gönderilmişti.



MAĞDURİYET GİDERİLDİ
Toplamda yedi mahalle için yapılan imar planı değişiklikleri, bu alanlarda ikamet eden vatandaşlar için büyük önem taşıyor.
1982 yılı planlarına göre söz konusu mahallelerde beş-altı kat imar verilmekteydi. 17 Ağustos depreminden sonra 2008 yılında yenilenen planlarla imar dört kata düşürüldü. Daha sonra gündeme gelen kentsel dönüşüm uygulaması 2008 planlarını esas aldığı için, bu tarihten önce yapılan binalarda oturanlar hak kaybına uğruyordu.
İBB ile yapılan görüşmeler sonucunda, kentsel dönüşüm uygulamasında 1982 planlarındaki emsallerin esas alınması ve hak kayıplarının giderilmesi karara bağlandı.
Söz konusu mahallelerle ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı 1/1000 ölçekli planlar Avcılar Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülüp onaylanacak olan planlar, askı süreci tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi