Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yeni dönemde seçilen CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve Cumhur İttifakı ile meclise seçilen MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Altun’un da hazır bulunduğu çelen koyma törenine, AK Parti’li meclis üyeleri katılmadı. Ak Parti’li Meclis Üyesi Halit Cebeci, kendilerine SMS yolu ile bilgi geldiğini ve detaylı bilgileri olmadığı için törene katılım konusunu değerlendirmediklerini söyleyerek, herhangi bir yanlış anlaşılmanın olmaması gerektiğini ifade etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, yeni dönemin tüm Bakırköy halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaptığı konuşmada geçmiş dönemde birlikte çalıştığı herkese teşekkür etti. Bakırköy’ü yine CHP’li belediyenin yönetmesi için kendilerine destek veren vatandaşlara da ayrıca teşekkür etti.

HERKESE AYIRIMSIZ HİZMET

Yaklaşık yüzde 60 oy oranıyla seçildiğini ama tüm Bakırköy’ün belediye başkanı olduğunu söyleyen Kerimoğlu, kendilerini seçen ya da seçmeyen herkese ayırımsız bir hizmet yapmayı amaç edindiklerini söyledi.

Bakırköy'ün eksiklerini tamamlamak konusunda ciddi bir çalışma içinde olacaklarını ve şimdiye kadar Bakırköy halkından esirgenen hizmetlerin en hızlı şekilde ilçe halkına ulaştırılması konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte verimli ve başarılı bir çalışma yürüteceklerini söyleyen Bülent Kerimoğlu, YSK’yı da almış olduğu karardan dolayı kutladı.

Demokrasinin gücüne yürekten inandıklarını ve halkın iradenin üstünde hiçbir iradenin olamayacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren Kerimoğlu, seçmenin iradesini sandıkta gösterdiğini belirtti.

YSK’YI KUTLADI, “MAZBATAMIZI BEKLİYORUZ” DEDİ

En kısa zamanda halkın iradesi ile seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının da verilmesini YSK’dan beklediklerini söyleyen Kerimoğlu, “İstanbulumuz ve Bakırköyümüz bizden hizmet bekliyor” dedi.

Adaylık döneminde Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü, Özgürlük Meydanı, Ayamama Deresi ve Kentsel Dönüşüm için kendisinden söz alarak Bakırköy halkına söz verdiğini söyleyen Kerimoğlu, yeni dönemde verimli çalışmalar yapmanın en büyük temennisi olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

KUŞ BİLE GÜVEN DOLU ELE KONMUŞ

Tören öncesi Özgürlük Meydanı’nda bulunan Atatürk’ün heykelinin elinin üzerine konan kuş, katılımcıların dikkatini çekerek, “Kuşlar bile güven dolu ele konmuş” yorumlarını getirdi.

 Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi