Çeyrek asırlık yayın hayatı boyunca İstanbul’un kent gündemine damga vuran haberleri ile zirvedeki yerini koruyan Kent Yaşam Gazetesi, 24 yıllık yayın hayatında siyasetten spora, sanattan yaşama İstanbul’un nabzını tutmaya devam ediyor.Hem çeyrek asrı devirmenin hem de 1000. Sayı’ya ulaşan baskı sayısının heyecanını, gazete merkezinde düzenlediği muhteşem kokteyl ile kutlayan Kent Yaşam çalışanları 24.yıl coşkusunu doyasıya yaşadı. Bu özel günde Kent Yaşam ailesini yalnız bırakmayan kentin önemli simâları gazete merkezine akın ederken, siyasetin yoğun gündemi nedeni ile kokteyle katılamayanlar ise gönderdikleri kutlama mesajları ile nice bin sayılı günler diledi.

Öte yandan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sağlık sorunları sebebiyle kutlamaya katılamazken, gazete merkezini telefon ile arayarak tebriklerini iletti. Kara,Kent Yaşam Gazetesi’ne uzun soluklu bir yayın hayatı dileyerek ilerdeki günlerde gazeteyi ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

24 YILLIK İSTİKRAR

Kutlamaya katılarak Kent Yaşam ailesini onurladıran isimler arasında Belediye Başkanlarından, parti temsilcilerine, iş adamlarından sanatçılara varan tüm kesimler, Kent Yaşam Gazetesi’nin İstanbul için önemli olan gazetelerin başında geldiğini belirterek, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’yi 24 yıllık istikrar sebebiyle tebrik etti.

OBJEKTİF HABERCİLİĞİN ADRESİ

Öte yandan gazete merkezini ziyaret eden siyasilerin gündemlerinde ise 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Dostane sohbetlerle yapılan tartışmalarda, deyim yerindeyse siyasetin nabzı Kent Yaşam Gazetesi’nde attı.

Gazete çalışanlarını ilk kez ofis içerisinde görenler ise, ‘Sürekli dışarda haber kovalayan muhabirleri bu kadar mutlu görmek herkese nasip olmaz’ demekten kendilerini alamadılar. Çalışanların 24 yıl coşkusuna ortak olan davetliler, Kent Yaşam Gazetesi’nin objektif habercilikten ayrılmayan bir yayın politikasına sahip olduğunu belirterek, 24 yıl boyunca hiç değişmeyen habercilik çizgisi sebebiyle gazete çalışanlarına teşekkür  ettiler.

1994’den 2018’e

İKİ TELLİ YAŞAM’DAN KENT YAŞAM’A

24 yıllık istikrarın sırrını ve Kent Yaşam Gazetesi’nin tarihini, kutlamaya katılan davetliler ve Kent Yaşam Gazetesi okurları ile paylaşan Yaşam Medya İmtiyaz Sahibi Celal Karaali yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Yıl 1990’ların başı. Bölge: Küçükçekmece’nin kırsal bölgelerinden olan ve halk arasında İkitelli olarak adlandırılan Atatürk Mahallesi, Mehmet Akif mahallesi ve Ziya Gökalp Mahalleleri…

Sorun: Alt yapısı yok, üst yapısı yok kısacası insanca yaşama dair, ulaşım yok, yol yok, elektrik yok, su yok, telefon yok doğalgaz ise hayal dahi edilmiyor.

Çözüm: Devleti yöneten seçilmişlerde. Ancak, hiç de öyle olmuyor ve bırakın ‘ağlamayana meme yok’ sözünü, yakasına yapışmayanın yüzüne dahi bakılmıyordu.

VE İKİTELLİ YAŞAM DOĞDU

İşte böylesi bir dönemde, böylesi bir ihtiyaçtan doğan İkitelli Yaşam Gazetesi, başta doğduğu bölge olan Atatürk, Mehmet Akif, Ziya Gökalp, Altınşehir, Şahintepe, Bayramtepe ve Küçükçekmece’nin tüm mahallelerine adım adım giderek bölge halkının sesi oldu.

KENT YAŞAM’A GEÇİŞ

İmtiyazı ve saha haberciliğini benim üstlendiğim İkitelli Yaşam’ı Erkan Turan, Hıdır Ulağ ve Doğan Özcan’dan oluşan ekibimiz ile 1998’e kadar taşıdık. 1998’e geldiğimizde Erkan Turan TRT’ye, Hıdır Ulağ Belediye’ye, Doğan Özcan ise hem ortaklığa devam ediyor hem de Öğretmenlik yapmaktaydı. Ancak, arz-talep doğrultusunda kabına sığmayan İkitelli Yaşam Gazetesi, komşu ilçelere açılmak istiyordu. Bu talep ve davete Doğan Özcan’la cevap veremeyeceğimizden Özcan, hissesini Umut Veli Develi’ye devretti. İşte O an itibariyle tüm İstanbul’a açılmaya, farklı ilçelerde şubeler açmaya başladık.

KOLAY MI  24 YIL 1000 SAYI

Elinizde bulunan 1004’üncü sayımıza ulaşana dek ne tür zorluklarla karşılaştığımızı anlatmayacağım. Ancak şunun altını çizmek isterim; ilk 4 yılını 15 günde bir çıkardığımız İkitelli Yaşam, daha sonra Kent Yaşam olarak tüm İstanbul’u kapsayan bir yayın sürecine girdi. Yaklaşık 7 yıl YAYSAT aracılıyla İstanbul’un tamamında bayilerde de satışı yapılan Kent Yaşam Gazetesi, her şeye rağmen bugün emektarlarının, okurların ve ilan- reklamla destekleyen dostların sayesinde 24’üncü yılını doldurdu ve 1004’üncü sayısını sizlere ulaştırdı. Bu temelde şunun altını çizmek istiyorum; bir başarı hikayesi varsa bu benim değil şimdiye kadar benimle birlikte hareket eden arkadaşlarımındır. Bizler bir ekibiz. Bizler bir takımız ve bu başarı takımındır.

“BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Basın, Milletin Müşterek Sesidir" sözüne istinaden şunu söyleyebilirim; Basın, bir milletin sesi konumundadır. Basın sayesinde vatandaşın sorunları gündeme gelir ve çözülür. Aynı zamanda bir olayı, gelişmeyi, acil bir durumu  en doğru şekilde yine basın duyurmaktadır.Bizler de geride bıraktığımız 24 yılda ulaştığımız veya bize ulaşanların gözü, kulağı, sesi ve tırnağı olduk. Bu temelde düzenlediğimiz 24 yıl ve 1000. sayı kokteylimize katılarak bizlere güç verdiniz.  TEŞEKKÜRLER...

SADECE GAZETE DEĞİL

Kent Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fidan Uğur Salman: “24 yıllık yayın hayatının on altı yılı boyuncu Kent Yaşam Gazetesi'nin bir parçası olmak gerçekten çok güzel. İstanbul'da 39 ilçeye yayın yapmak ve yerel anlamda bunu başaran tek yayın Kent Yaşam Gazetesi'nde çalışmak bir ayrıcalık. Sabah Silivri' de akşam belki de Şile'deydik haber için. Kimi zaman bir simiti paylaştık kimi zaman en güzel sofraları.Bir aile olduk.Patronumuz abimiz, çalışma arkadaşlarımız, kardeşimiz. Sadece bir gazete değil Yaşam Gazetesi aynı zamanda bir okul. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek.Basın camiasına nice insanlar kazandıracak.Yer verdiği her haberine dokunacak.Öyle ya, dokunmadığın haber senin olmaz ki.Gazetemizi bu günlere taşıyan tüm çalışanlarımıza, okurlarımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Hep beraber nice güzel yıllara” ifadelerini kullandı.

“KALEMİMİZİ KIRMADIK, SATMADIK, YAZDIK!

Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı: “Gazetecilik, yazarlıktan muhabirliğe kadar başlı başına zor bir meslek.Hele de dürüst, objektif, eğilip bükülmeden gazetecilik yapmak zorun da zoru. Günümüz Türkiye’sinde ise gazeteciliği meslek olarak seçip, toplumu aydınlatmak, eğriyi doğruyu gösterip, iyiye güzele yönlendirmek bedel ödenmesi gereken bir durum. Çünkü gazetecilik ne kişisel ne de bazı kesimlerin menfaati için yapılan bir meslektir. Bu amaçla yapılması da zaten doğru değildir.  Gazeteciliği hiç yapmamak, eğilip bükülerek yapmaktan daha iyidir. Çünkü bu mesleği olması gerektiği gibi yapmayanlar ya da kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullananlar hiç bir zaman toplum menfaati yönünde hareket etmezler ya da bir kesimin bir kesim üzerinde üstün gelmesi için baskı gücü olarak kullanırlar.”

‘BIRAKIRIM, YAPMAM’

“Kent Yaşam gazetesinin sahip ve çalışanları olarak bizler de gazeteciliği olması gerektiği gibi, toplumsal ve mesleki etik kurallara uyarak yapma mücadelesi veriyoruz. Çünkü kişilik ve hayat görüşümüz bunun tersini yapmamıza izin vermez. Yapmak isteyenler de aramızda barınamadığı gibi yanımıza bile yaklaşamaz. Şahsen 35 yılı aşkın bir süredir gazeteciliğin hemen her dalında ter akıtmış, emek vermiş biri olarak ben, bir gün mesleğimi evrensel kurallara uygun şekilde yapamayacak bir konuma gelirsem kesinlikle bırakırım, yapmam.”

‘KALEMİNİ KIR AMA SATMA!’

“Bugüne kadar kalemimi hiç satmadım, satmam, kimsenin emrine de vermem. Meslek büyüğümüz Sedat Simavi’nin gazeteciler için çok önemli bir öğüt olan “kalemini kır ama satma” sözü benim için de aynen geçerli ama ben, “kırmadım, satmadım, yazdım ve yazmaya da devam ediyorum” diyerek, gazeteciliğin hangi koşulda olunursa olunsun dürüstlükten, doğruluktan ayrılmadan yapılması gerektiğine inanıyorum.

Bu mesleği yapmaya devam eden ve yeni başlayacak herkesin de bu düşünce doğrultusunda hareket ettiği takdirde başarılı, saygın ve güvenilir bir gazeteci olacağından eminim.”

Editör: Haber Merkezi