Avcılar Belediye Meclisi tarafından ilçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etmek için geçen ay İBB İmar Komisyonu’nda oturma eylemine başlayan Hançerli’nin konuşmasının satır başları şöyle:


“ŞANSLIYIZ, DEPREM OLMADI”
“Şanslıyız, aradan geçen 5 aylık sürede İstanbul’da yıkıcı bir deprem olmadı.Fakat bilim insanları açık ve net bir şekilde depremin3- 5 yıl içerisinde olacağı konusunda uyarıyor. Gündemdeki konu tam da bu meclisin konusu. Yani çözüm üretmesi gereken işte bu meclis. Görev de bu meclisin, yetki de bu meclisin. Ben Avcılarlı hemşehrilerime sizleri şikayet ediyorum.”


“KAYGI VE KORKU DEPREMDEN KÖTÜ”
“Sadece binaların yıkılması değil kahredici olan. Uzman bir hocanın söylediği gibi ‘kaygı ve korku depremden kötü!’ İnsanlar güvensiz, sağlıklı olmayan binalarda yaşadıklarını biliyorlar. Bu kaygı ve korkuyla geçiyor her dakikaları. Plan notu değişikliği talebimiz reddedilmedi. Bu sevindirici. Fakat daha fazla beklemenin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Başka ilçelerde de bu sorun var deniliyor. Bu ilçelerdeki sorunları da çözelim. Rantı düşünerek değil, bu toplumu güvenli, güçlü konutlara bir an evvel kavuşturma hedefiyle hareket ederek çözelim.”


“İBB AVCILAR’IN SORUNUNU ÇÖZMEDİ”
“İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Avcılar’ın sorununu çözmedi. 5 aydır çözmüyor, bekletiyor. Hem de yetkinin tamamı bu mecliste olduğu ve 15 dakika içerisinde çözebileceği halde. Ben çözüm bekliyorum. Bu meclisin tüm meclis üyelerinin parti ayrımı gözetmeksizin benimle aynı duyguları paylaştığını biliyorum. Tüm meclis üyelerinin iyi insanlar olduğunu biliyorum. Hadi daha fazla beklemeyelim. Siyasi kavgalardan ve çekişmelerden işte bu konu için uzaklaşalım. El ele vermenin zamanı geldi. Canlar gittikten, camlar kırıldıktan sonra hiçbir anlamı yok. Bugün yine yapıcı olmak adına daha önceki talebimi yineliyorum. Biliyorum komisyon başkanım ve üyelerim yapabilir. 15 dakika ara verelim, komisyon raporlarını buraya getirsin ve oy birliği ile bir karar geçirelim.”


“BİZ YAŞAMA HAKKINI KORUYACAĞIZ”
Komisyonda olan önerimiz şu: “Yasal olarak yapılmış, ruhsatlı, iskânlı binalar için bir gün bu mecliste Avcılar’daki reel durum fark edilmeden bir karar alınmış ve düşürüyoruz katları denmiş. Bu insanların içerisinde oturdukları evleri bu meclis kararıyla yok sayılmış. İstediğimiz buradan çıkan yanlış kararla yok edilen ama reelde orada duran yapıların yeniden yapılması. Anayasamızda ve tüm dinlerde kutsal, öncelikli sayılan hak yaşama hakkıdır. Biz yaşama hakkını koruyacağız. Biz Avcılar’ı, Avcılarlı hemşehrilerimizle dönüştürmeye hazırız. 
Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi