Bakırköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı son toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Tartışmaların yaşandığı oturumda rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
Faaliyet raporunun ardından okunan Denetim Komisyonu’nun raporunda ilgi çekici tespitlere rastlandı. Belediyenin bütçeyi kullanma ve harcamalarına ilişkin eleştirilerin yer aldığı raporda, tasarrufa gidilmesi konusunda tavsiyelere yer verildiği gözlendi.
Raporların okunmasından sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Servet Toroman,  “Kendi denetleme komisyonunuzun size teşekkür etmesi gerekiyorken, 20’nin üzerinde maddede ‘düzgün yapın’ diye tavsiyede bulunmuş. Bu nasıl iş?” diye sordu.
Daha sonra söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Keleş, faaliyet raporunu müdürlükler bazında incelediğini belirttikten sonra, konser, sokak kahvaltısı, aşure etkinliği, çocuk izleme masası projesi, dört temel atma projesi, çalışanlara eğitim verilmesi, il içi ve dışı taşınan kişi sayısı, ayrıca il dışı cenazeler için başkanlık onayı ile 1225 kişi taşınması gibi pek çok konuda eleştirilerini sıraladı.


Faaliyet raporu ve performans tutanağını hazırlayanların gelir – giderin yer aldığı ekonomik tabloya yer vermediğine dikkat çeken Keleş, hesaptan uzak, resimlerle doldurulmuş bir faaliyet raporu kitabı bastırılmasını da israf olarak değerlendirdi.
Raporda, Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı işlere ait bir dosyanın olmayışına da eleştiren Keleş, “Hukuk işleri hizmet alımını dışarıdan yapıyorsa kendisi ne iş yapıyor?” sorusunu yöneltti.
Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 227 bin liralık harcamasını da gündeme getiren Keleş, “Para verip mi haber yaptırıyorsunuz?” diye sordu.
Tiyatro Müdürlüğü’nün bütçesi hakkında da konuşan Keleş, “Lütfen elinizi tiyatronun üzerinden çekin. Gerçek sanatçılar ortaya çıksın. Sanatçı yetiştiren bir ilçeydi Bakırköy. Ama artık değil” dedi.

Belediye hizmet binası ve diğer etüt çalışmaların yapılması için 5 milyon lira hedef koyulduğunu ve bu harcamanın performansta gerçekleşmiş olarak gözüktüğünü belirten İbrahim Keleş, “Hizmet binaları bakım ve onarımı için 24 milyon lira yazmışsınız. Yeni hizmet binası için 33 milyona ihale yapıyorsunuz. Bu nasıl oluyor?” diye sorduktan sonra, yeni başkanlık binasının yapımı için 15 milyon harcandığını, ama Bakırköylü olarak böyle bir hizmeti göremediklerini belirtti.
Temeli atılan yerlerin sadece törenlerinin yapıldığını, sonrasında hiç bir şey yapılmadığını da belirten Keleş, “Biz binayı göremedik. Adliye yakın olduğu için belki savcılık görebilir” ifadelerini kullandı.

Eleştirileri cevaplamak üzere CHP gurubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Selim Malgaz, “Bakırköy gece ve gündüz nüfusu farklı bir ilçe. Kültür ve sosyal hayatın olduğu bir cazibe merkezidir. İstanbul Caddesi, İncirli Caddesi ve meydanımız kötü, eski ve kirli. Muhalif bir partinin belediyesi olduğumuz için İBB tarafından görmezden geliniyoruz. İBB sorumluluğunda olan ana arterlerde kaldırımlar delik deşik. Eğer yapmayacaklarsa sorumluluğu bize versinler” dedi.
Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesinden encümen, çalışanlar ve huzur hakları ödemelerinin yapıldığını, Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde ise dava harçlarının hizmet alımı diye belirtildiğini ifade eden Selim Malgaz, “Belediye hizmet binasını yaparken de, tasarlarken de alelade bir yöntemle çalışamayız. Yapılan harcama normaldir” dedikten sonra tüm çalışanlara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi