Genel Müdürlüğü’nü Filiz Tulunay’ın yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına da bağlı olarak eğitim veren “Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakım Evi” 3-6 yaş arası çocuklara 12 ay boyunca hizmet verecek.

Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel gelişimlerini tamamlayarak akademik hayata hazır bireyler yetiştirmeyi hedefleyen “Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakım Evi”, eğitim programı çerçevesinde de uzman eğitmen kadrosuyla ki dilde (Almanca-İngilizce) eğitim vererek, Türkçe-Dil Etkinlikleri, Sanat Çalışmaları, Beden Eğitimi Çalışmaları, Matematik – Fen ve Doğa çalışmaları yapılmakta.

Dersliklerinin içerisinde doğal ahşap masa sandalyeler, blok köşesi, müzik, evcilik, fen ve doğa, kitap köşesi gibi bölümler bulunuyor.

Yerler anti bakteriyel laminat ile kaplı olup, alanlarında uzman eğitimciler eşliğinde yüzme, jimnastik, buz pateni, beden eğitimi çalışmaları, satranç, badminton dersleri verilmektedir.

Belirli aralıklarla tiyatro, sinema, piknik, müze gibi sanatsal ve eğlenceli gezi programları ile okul dışı etkinliklere yer verilmektedir.

Bahçe doğal çimle kaplı olup ahşap bahçe oyuncaklarına sahiptir (salıncaklar, tahterevalli, denge tahtaları, çardak, bitki yetiştirme alanı, oyun taşları, yapay karayolu, kurum havuzu, renkli oturma bankları, mantar aktivite masası).

Yemekler tamamen organik ürünlerden yapılıyor. Yemek listeleri haftalık olarak değişiyor. Hazır paketli yiyecek ve içecek kullanılmıyor. Yiyecek ve içecekler okul bünyesindeki mutfak ekibi tarafından hazırlanıyor.

Personel ise alanında uzman Okul Öncesi Öğretmenler, Çocuk Gelişim Uzmanları, İngilizce Öğretmenleri, Psikolog, Sekreter, Temizlik Personelleri, Aşçı, yetki ve güvenlik belgeleri tam olan okula ait servis ve şoförlerden oluşuyor.

Bakırköy ile Zeytinburnu'nu ayıran son bina olan The İstanbul Rezidans binasının bahçe katında 800 m2’lik alanda açılan Özel Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakımevi,  800 m2 bina alanı 280 m2 bahçe alanı ile 3 kattan oluşuyor. Giyinme alanları, idari odalar, derslikler, spor alanları, ortak alan, lavabolar, 0-12 ay bebek odası, bakım odası, mutfak, yemekhane, lavabo, veli bekleme alanı olarak tamamı çocukların can güvenliğini sağlayacak şekilde tasarlanmış. Bina iç ve dış güvenlik açısından 24 saat kameralarla izleniyor.

Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmeti verecek olan kurum, 0-6 yaş grubu çocuklara Çift dilli (Almanca, İngilizce ) ağırlıklı ve Montessori eğitimi verecek.

Psikolojik danışmanlık ve okul-aile danışmanlık hizmeti verecek olan okulda çocukların okula uyumu, gelişmeleri süresince gösterdikleri farklılıklar takip edilerek eğitim programları farklılıklarına göre değiştirilecek ya da düzenlemeler uygulanacaktır.

Hayat Dolu Filizler Kreş ve Gündüz Bakım Evi Adres: Sümer Mahallesi, Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi. The İstanbul Rezidance F/B Blok NO: 59 / 1 D -1-E Zeytinburnu / İSTANBUL

Editör: Haber Merkezi