Açtığı davalar sonucunda halk arasında Baruthane olarak bilinen alanın yapılaşmasını önleyen Ataköy 2. Kısım sakini Makine Mühendisi Kemalettin Doğan, şimdi de sahilde yapılan Hayat Residence’nin A ve B Blok’unun ardından yapımına başlanan C Blok ile ilgili yaptığı şikâyetleri anlattı.

Yaptığışikâyetler üzerine henüz inşaat halinde olan Hayat Residence C Blok’un Eylül 2017 ve Nisan 2018 de iki kez mühürlendiğini ifade eden Kemalettin Doğan, Bakırköy Belediyesi’nin alınan yürütmeyi durdurma kararına itiraz ettiğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YANLIŞ BİLGİ VERDİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyesinden istediği inşaatla ilgili durum bilgisine ise Bakırköy Belediyenin “Mühürlemeden sonra herhangi bir inşaat çalışması yoktur” diye cevap verdiğini söyleyerek, “C Blok Bakırköy Belediyesi’nin eseridir” dedi.

İlk mühürlemede inşaatın 5, ikinci mühürlemede ise 7 kat olduğunu ifade eden Doğan, söz konusu C bloğun şu anda 12 kat olduğunu ve imar barışından faydalanmak için bakanlığa başvurduğunu söyledi.

TAVROS İNŞAAT’A DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bakırköy Belediyesi’ne mühür bozmaktan dolayı da Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Ataköylü Kemalettin Doğan, resmi belgede yalancılık yaptıkları için de Hayat Residence’ın sahibi, Tavros İnşaatın sahibi Tarık Celaloğulları hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. 

Hayat Residence’nin, 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsayan imar barışından yararlanamayacağını bildiği halde imar barışına başvurduğunu söyleyen Doğan,  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da yalan beyan üzerine belge verdiğine dair şikâyetçi olduk. İBB’ye elektrik su gibi aboneliklerin yapılmamasını gerektiğine dair bildirimde bulunduk. Bunların yapı kayıt belgeleri de sahte” diyerek, Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Paşa Sarıbaş hakkında da görevini ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Tüm şikâyetlerine karşılık, İBB’ye “Burada herhangi bir inşaat faaliyeti yoktur” diye yanlış bilgi verdiğini, 12 kat olmasının tek sorumlusunun ise yalnızca Bakırköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Paşa Sarıbaş olmadığını düşündüğün ifade eden Doğan, “İptal edilen ruhsatların altında imzası olan kişi Bülent Kerimoğlu’dur. Yaklaşık 100 milyon dolar maliyetindeki otel inşaatının bir tek imar müdürlüğü yetkisinde olduğunu düşünmüyorum” dedi.
 

İMAR BARIŞI’NA BAŞVURDULAR

Hayat Residence adıyla yapılan A ve B Blok halinde yapılan otelin, koridor, havalandırma boşlukları gibi alanlarını imar dışı göstererek elde ettikleri fazlalığı C Blok’u yapma kurnazlığına gittiğini de iddia eden Doğan, “İBB İmar Müdürü Gökhan Yılmaz 25 Ağustos 2017’de Bakırköy Belediye’ne bir yazı göndererek, yapımına başlanan C Blok’un kıyı çizgisine uyup uymadığı, ileride telafisi mümkün olmayan durumların yaşanmaması için söz konusu inşaatın yapımına devam edilmemesi için bir yazı gönderiyor. Aksi halde görevini yerine getirmeyen başkanlık yetkilileri ve denetim şirketi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve yasal sorumluluğun taraflarına ait olacağını bildiriyor” diyerek yaşananları anlattı.

İPTAL EDİLEN RUHSATLARA İTİRAZ EDEN BAKIRKÖY BELEDİYESİDİR

Kendisi de Makina Mühendisi olan Kemalettin Doğan, Bakırköy Belediyesi’nin ilk mühürlemeyi yaptığında inşaatın henüz daha 5 kat olduğunu, mühre rağmen inşaat faaliyetlerinin aralıklı olarak devam ettiğini, şikâyet etmelerine rağmen belediyenin işlem yapmadığını, mahkemeden alınan yürütmeyi durdurma kararı ile inşaatın durdurulduğunu, yine yaptıkları şikâyetler üzerine belediyenin ikinci mühürlemeyi Nisan 2018'de yaptığını söyledi.İkinci mühürlemenin ardından, Bakırköy Belediyesi’nin inşaat çalışmalarına göz yumduğunu, şikâyetlerine ise, “inşaat faaliyeti değil, sallanan levhaların düzeltilme işlemi” diye cevap aldıklarını, yine bu sırada binanın 7 kat olduğunu ve davanın savcısına da “Herhangi bir inşaat çalışması yoktur” diye beyan verildiğini söyleyen Doğan, “Şu anda denize 30 metre ve ruhsatları iptal edilmiş bir bina var. İptal edilen ruhsatlara Bakırköy Belediyesi itiraz ediyor” dedi.

Son olarak İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın Bakırköy Belediyesi’ne yapı ruhsat belgeleri iptal edilen ve imar barışından yararlanamayacağı ön görülen Hayat Residence’nin C Blok’uyla ilgili yıkım işlemlerine başlaması için yazı gönderdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi