Sevdalısı olduğu Divan edebiyatını, Türkçeyi yaptığı sohbetlerle özellikle gençlerle paylaşmayı bir hayat tarzı olarak benimseyen Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” başlığı altında konuşmalar yaptı. Hayati İnanç, TRT’de “Can Veren Pervaneler” programıyla ve aynı adlı kitap eserleriyle de büyük bir kitleye hitap ediyor.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve her ay düzenleyeceği etkinlikte İnanç, hayranlık duyduğu divan edebiyatı şairlerini sıralarken Fatih Sultan Mehmet Han, Nabi ve Şeyh Galip Merhum’un yazdığı şiirlerden örnekler okudu. Okunan şiirlerin manalarının da incelendiği programa Eyüpsultanlı şiir severler büyük ilgi gösterdi.

HAYATİ İNANÇ KİMDİR?

1961 yılında dünyaya gelen Hayati İnanç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Avukatlığının yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır. Avukatlık mesleğinin yanı sıra Divan Edebiyatı sevdalısı olarak bilinen ünlü yazar TRT de “Can Veren Pervaneler” programını hazırlayıp sunmaktadır. Ve aynı adlı 4 eseriyle de büyük bir kitleye hitap etmektedir. Hayati İnanç, hafızasında yedi binden fazla beyit barındırıyor.

Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi