Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Metin Yazar 24 Haziran seçimleri ve kendisinin adaylığı ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında MHP’nin Ak Parti ile beraber kurduğu Cumhur İttifakı’na dair değerlendirmelerde bulunan Yazar, “Bizler 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi öncesindeki Recep Tayyip Erdoğan’ı değil 15 Temmuz sonrasındaki Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Çünkü 15 Temmuz sonrasındaki R.Tayyip Erdoğan Türk Milleti’nin istediği bir Cumhurbaşkanı’dır” dedi.

‘ERDOĞAN’I BAHÇELİ KURTARDI’

Ülkücü Hareket’in bir fikir hareketi olduğunu dile getiren Yazar, “Unutulmamalıdır ki, Sayın Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’dan sonra Türk Milliyetçiliğine yönelmiştir. Bizler bu tutumu destekliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden Sayın  Cumhurbaşkanı’nı kurtaran kişide Sayın Devlet Bahçeli’dir. 15 Temmuz’a kadar MHP ne söylediyse bugünde  aynı şeyleri söylemeye devam ediyor. MHP her dönemde Türkiye’yi yönetebilecek kadroya sahip olmuştur. Hedefimiz Cumhur İttifakı’nı iktidar yapmaktır” diye konuştu.

‘ÜLKÜCÜLERLE İLGİSİ YOK’

MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde 3. Bölge’den 7-8 vekil çıkarabileceğine inandıklarını ifade eden Yazar, Bağcılar’da ülkücülerin İYİ Parti standına saldırdığı iddialarına da cevap vererek, “Orada ülkücülerin herhangi bir saldırısı olmamıştır. Aldığımız bilgilere göre tacizci bir şahıs kadın polis memurunu taciz ettikten sonra İYİ Parti standının arkasına sığınmış. Tacizciyi oradan almak isteyen bir grup ile İYİ Parti üyeleri arasında çıkan arbede sonucunda tatsız bir durum ortaya çıkmış. Ancak olayın ülkücü camia ile bir bağlantısı bulunmuyor” dedi.

‘MHP’DEN GÖTÜRDÜĞÜ % 2’DİR’

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ile ilgilide kısa bir değerlendirme yapan Yazar, “Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi’nden götürdüğü sadece yüzde 2’dir. Hele 3. Bölge’den vekil çıkarabileceklerine inanmıyorum. Akşener, MHP’den sadece toz götürür. Kendimiz için konuşacak olursam; MHP çatısı altında bugüne kadar sayısız görevde yer aldım. Bundan sonraki süreçte de elbetteki davamız neyi gerektiriyorsa orada olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.tura kalmadan ilk turda biteceği kanaatindeyim. Küçükçekmece bölgesinde 85 bin oy potansiyelimiz var. İnşaallah seçiliriz ve milletimize daha fazla hizmetler verebilme şansımız olur” ifadelerini kullandı.

METİN YAZAR KİMDİR?

1972 Iğdır doğumlu. Evli ve 4 çocuk babası. Yaptığı görevler; MHP Zeytinburnu Mahalle Temsilciliği, 1999-2002 MHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2004-2007 Zeytinburnu İlçe Ocak Başkanlığı, 2015-2018 MHP İl Başkan Yardımcılığı.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi