Emek ve alın terinin esere dönüştüğü heykel sanatı, Beylikdüzü’nde hak ettiği değeri görüyor. 6-27 Ekim tarihleri arasında Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası yanında devam edecek sempozyumda Hindistan’dan Bhupesh Kavadia, Türkiye’den Eda Taşlı ve Ümit Turgay Durgun, İtalya’dan Francesco Mazzotta, Hollanda’dan Jerome Symons, Japonya’dan Sequoyah Aono eserlerini tamamlamak için çalışacak. Eser isimleri ise “Ay, Gölge, Taşın Nefesi, Mutlu istiridye, Oto-Portre, Anka” olarak sıralanıyor.

“ŞEHRİ RENKLENDİRİYOR, TOPLUMU DAHA YARATICI KILIYOR”

Şehrin renklenmesi ve toplumun hayata daha yaratıcı şekilde bakabilmesi, özellikle çocukların olumlu yönde etkilenmesi için heykel sempozyumunu çok anlamlı bulduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yıllar geçtikçe eserler, Beylikdüzü’nde değerini daha fazla bulacak. Heykeller Yaşam Vadisi’nde sergilenmeye devam edecek. Bu sene de eserlerini ilçemize bırakacak olan sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR SANATIN İÇİNDE OLMALI”

Anne babalara da mesaj veren İmamoğlu, “Çocuklarınızın hayal gücünün gelişmesini istiyorsanız sanatın içinde olmalarını sağlamalısınız. Aksi takdirde hayal güçleri zayıf kalacaktır. İlla birer sanatçı olmayabilirler ancak sanatı hissetmelerinin kendi meslek yaşamlarında ve insanlarla kuracakları ilişkilerde çok kıymetli bir geri dönüş sağlayacağını biliyorum. Herkesi 3 hafta boyunca devam edecek olan sempozyumu izlemeye davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi