İskanının olup olmadığını bilmeyen, meclisten oy çokluğu ile 3. kişilere kiralama yetkisi alınan Bakyaşam Evi’n de bir süredir devam eden çalışmalar, vatandaşlar arasında söylentilere neden oldu.

Vahide Sultan Huzur Evi olacağı yönünde duyumlar aldığını belirten partililer, belediyenin konuyla ilgili açıklama yapmasını isteyerek, yerel seçim sürecine girdikleri şu günlerde, 4.5 yıldır atıl durumda bırakılan huzur eviyle ilgili yapılan planlamaların açıklanmasını istediler.

Bakyaşam Evi etrafında yaptığımız incelemede, huzur evinin ön tarafına duvar örülerek kapıların takıldığını ve tabela panolarının da düzenlendiğini gördük.  Huzurevinde zaman zaman gece konaklayan kişilerin olduğunu, gece geç saatlerde balkonda oturan kişiler gördüklerini söyleyen mahalleli de, huzurevinin kuruluş amacına uygun olarak işletilmesini istediklerini belirttiler.

Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan 68 kişi kapasiteli Şefkat Huzurevi’nin, ölümlerle birlikte 40’a düştüğünü ve neden yeni kabul yapılmadığını soran Bakırköylüler,  “Kapalı kapılar arkasında değil, halkla iş birliği içinde planlamalar yapılsın. Huzur evindeki hareketliliğin sebebi açıklansın” diyerek yetkililere seslendi.

NE OLMUŞTU?

‘Huzur Evi yapma ve 3. kişilere kiraya verilemez’ şartı ile Milli Emlak’tan ömür boyu Bakırköy Belediyesi’ne hibe edilen yaklaşık 5200 metrekare arsa üzerine inşa edilen Bakyaşam Huzur Evi için, yeni Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yönetimi Eylül 2015’te olağan üstü meclis toplantısı yapmış, Milli Emlak Daire Başkanlığı ile yeniden işbirliği protokolü yapılmayla ilgili yetki almıştı. 

Eylül 2015’te T.C. İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın Bakırköy Belediyesi’ne işbirliği protokolünün yapılmasıyla ilgili olağanüstü toplanan mecliste Emlak İstimlak Müdürlüğünden gelen teklif, "Huzurevi’nin tamamlanması nedeniyle Yeşilköy Yaşam Evi’nin işletmesinin hayata geçirilip, konaklama, rehabilitasyon, refleksiyon, rekreasyon, izyoterapi, yaşlı acil servisi ve diğer tıbbi ve geriatrik hizmetlerin yanında banliyo terapi, hisyoterapi, aroma terapi hizmetleri sunabilmek, yerli ve yabancı yaşlılara yönelik sağlık ve bakım hizmeti gerçekleştirebilmek üzere T.C. İstanbul defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı’nda irtifak hakkını kurmak, irtifak hakkını devredilmek, yukarıdaki konuları uygun olarak yerine getirebilecek üçüncü kişilere de kiraya verebilmek, işbirliği protokolü yapabilmek, Kartaltepe Huzurevi’nde kalan yaşlıları burayı kiralayacak veya devir alacak olan işletmenin kabullerini sağlamak, ilgili işletme ile işbirliği protokolü yapmak üzere" şeklindeydi.

Bakyaşam Huzur Evi’nin Mimari proje tasarımını yapan Prof Cengiz Eruzun’un, iskan alınmasıyla ilgili imza yetkisini, bazı çekincelerinden dolayı atmadığı söylenmiş; sonrasında konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

BAKYAŞAM YAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 108 oda sayısı bulunan Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor.

Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restoran, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi