Toplantıya katılan Sendikacı, Eğitimci, STK üyesi ve partililer, Güntaş’ın TBMM’ye vekil olarak gitmesi konusunda tam destek verdiklerini belirtip, “Samimi, mütevazi, çalışkan, özgüveni tam, çağdaş bir sosyal demokrat olan Hülya Gür Güntaş’ı milletvekilimiz olarak mecliste görmek istiyoruz” dediler.Toplantı salonunu dolduran partililere hitaben bir konuşma yapan Güntaş, “Size bu düzeni tek başıma değiştireceğimin sözünü veremem. Fakat herkese birlikteliğimizin verdiği güç ile özgür ve adil bir düzenin kurulması için var gücümle mücadele edeceğime dair söz verebilirim” dedi

Coşkulu bir kalabalık tarafından desteklenen Güntaş konuşmasında aday adayı olmasının nedenlerini şu şekilde açıkladı:

‘YOKSULLUĞA SON VERMEK İÇİN...’

“Ben bu ülkeyi bulunması gereken huzur ve kardeşlik ortamına taşımak için aday oldum. Halkımızı özgürleştirecek, biz kadınlara gereken değeri verecek, öğrencilerimize çalışmalarının ve ailelerinin mücadelelerinin karşılığını verecek iktidarın kurulmasında emek harcamak için adayım.  Ayrıca yoksullaştırılıp, sosyal yardımlarla geçinen halkın yoksulluğuna son vermek için aday oldum.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmalarını ve görünür olmalarını sağlamak, düzenlenen yasaların kâğıt üzerinde değil, adaletli ve doğru bir şekilde uygulanması için aday oldum.

‘ÖĞRETMENLERİN HAKLARI İÇİN...’

Hedefim, ülkemizin üretiminde başrol oynayan emekçilerin haklarını savunmak, kamunun tasfiye ve özelleştirmelerine son vermek için, iş kazalarına dur demek için, ekmekleri ellerinden alınan kamu emekçilerinin ve ataması yapılmayan, haksız yere görevlerinden alınan ve açlıkla terbiye edilmeye çalışılan öğretmenlerin hakları için mücadele etme adına aday oldum. Ben, gelecek nesillere bırakacağımız tabiat zenginliklerimizin rant alanları olarak paylaştırılmayacağı, Türkiye’mizin birçok bölgesinde bulunan santrallerin ve HES’lerin sebebi ile havamızın, suyumuzun, doğamızın ve ormanlarımızın kirletilmemesi ve katledilmemesi için aday oldum.Doğanın ve onun bir parçası olan hayvanların yaşam haklarının korunması ve gözetilmesi için aday oldum.

‘SANDIKTA DEVRİM YAPMALIYIZ’

Halktan alınan, kullanılmayan köprü, yol ücretleri ve denetlenmeyen haksız trafik cezaları, su, doğalgaz, elektrik zamları ve diğer birçok konunun umudu olacak mücadelemi gerçekleştirebilmek için aday oldum.Biz artık bir seçimi kazanma arzusu ile değil, hem bugün hem de geleceği yeniden kurma azmi ile çalışmalı ve önümüzdeki bu seçimde sandıkta hep beraber devrim yapmalıyız. Gerçek hak, hukuk ve adalet için yük bizim omuzlarımızdadır. Tüm halkın kurtuluşunu sağlayacak bu sorumluluğu hepimiz için taşımalı, hakkını vermeli, Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyeti kaybetmemek için, sandıklara gidip, oylarımızı kullanacağız kullanacağız. Ayrıca bu seçimlere katılan tüm cumhurbaşkanı adaylarına başarılar diliyorum. Sayın örgüt emekçileri, hepinizi aydınlık yarınlar, mutlu ve özgür bir ülkeyi tekrardan parlatacak, kararlı mücadelemiz ve yılmaz duruşumuzla sevgi ile kucaklıyorum. Ve diyorum ki, umutlar bizim, yarınlar bizim, iktidar bizim..!”

Öte yandan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hayrettin Ocakverdi de, Hülya Güntaş’ın milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı basın toplantısını izleyerek, Güntaş’a destek verdi, başarılar diledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi