CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da eşlik ettiği klise ziyaretlerine, bazı ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları ve meclis üyeleri de eşlik etti. Yapılan ziyaretlerde din adamları ve vakıf başkanlarıyla görüşen İBB Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, hep birlikte yaşanabilir bir İstanbul için çalışacaklarını söyledi.

Bakırköy Meryem Ana Rosairo Kilisesi'nde Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı 2. Başkanı Kenan Gürdal ve Episkopos Melke Akyüz'le bir araya gelen İmamoğlu, Surp Kevork Ermeni Kilisedeki ayin törenini izledikten sonra kilisenin vakıf başkanı Yesayi Demir ve Episkopos Sahale Maşalyen ile görüşerek, Yeşilköy sahilinde, denizden haç çıkarma törenine katıldı.

HAÇ ATMA TÖRENİNE KATILDI

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yeşilköy'de bulunan Ayastefanos Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından, Metropolit Derkon Apostol tarafından yönetilen denizden haç çıkarma törenine katılan İmamoğlu, “İstanbul'un büyük zenginlikleri var. Her semtinde her yaşayanın farklı gelenekleri var ve her anını yaşamak lazım. O zaman hayatın daha güzel olduğunu, böyle güzel bir kentte yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğu daha da hissedilecektir. İstanbul'un her yerinde, her anında ve herkesin yanında olan bir süreci İstanbul'a yaşatacağız. Aslında onun minik ısınmalarını yapıyoruz" dedi.

Metropolit Derkon Apostol'un iskeleden haçı denize atmasıyla başlayan törende, haça ilk ulaşan Nikola Aslaner oldu.

Yeşilköy Surp Stepanos Kilisesi'ni de ziyaret ettikten sonra kilise vakıf başkanı Habip Özfuruncu ve ayin için gelen vatandaşla görüşen Ekrem İmamoğlu,  kliseye ziyarete gelen HDP’li heyetle karşılaştı. HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanları Hacı Ugiş ve Fethiye Kızmaz, Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile seçim çalışmalarına yönelik bir süre konuşan İmamoğlu, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından klişeden ayrıldı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi