İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Affan Keçeci CHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçti.  Keçeci’nin katılımı ile İyi Parti’nin İBB meclisinde bir sandalyesi oldu.  Affan Keçeci İyi Parti’ye katılımı hakkında yaptığı açıklamada şunları beyan etti. “Sayın Meral Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti’ye milletimize birlik ve beraberlik getireceğine, milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutacağına, parlamenter sistemi yaşatacağına, bağımsız tarafsız adil yargıya kavuşturacağına, yolsuzlukla tam ve etkili mücadele edeceğine, terör ve teröristlerle mücadele amacıyla yapılmakta olan operasyonlara destek verdiğine, basın özgürlüğü önündeki tüm engelleri kaldıracağına, kuvvetler ayrılığı kontrol ve denge sistemini güçlendireceğine, bireylerin ekonomik ve sosyal olarak geri kalmış olma hissine kapılmadan insanlık onuruna yakışır bir yaşam sürecek, geçim kaynaklarını ve girişim fırsatlarına özgürce eriştireceğine olan inancım tamdır. 37 sene devletine, milletine ve vatanına hizmet etmiş bir kişi olarak demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin ve de Atatürk ilke ve devrimlerinin teminatı olduğuna yürekten inandığım için bundan böyle hizmetlerini İYİ Parti çatısı altında vereceğimi belirtir saygılarımı sunarım.”

Keçeci’nin istifasıyla; 126 üyesi olan CHP’nin Meclis üye sayısı 125’e düştü. 310 üyesi bulunan Meclis’te diğer partilerin sandalye sayısı ise şöyle; AK Parti : 179, MHP 2, Bağımsız 2,  İYİ Parti 1.

İyi Parti’nin Beşiktaş Belediyesi’ndeki sandalye sayısı 2’ye çıktı. Daha öncede Ediz Feyiz İyi Parti’ye geçmiş ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Editör: Haber Merkezi