Ak Parti Bakırköy Belediye Meclis Üyesi İbrahim Keleş son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan yıkım alanları ve çocuk parklarında ki yapılaşmaya ilişkin söz alarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşam Köyü’nden başlayarak son dönemde yaşanan süreci anlatan Keleş, “Satıyorduk, son anda direkten döndü. Çocuk parklarının yüzde 80’ni kafeye çevrildi. Bakırköy çevresindeki parklarla ilgili hukuk sürecini başlattık” dedi. Keleş, ayrıca belediye meclisine verdikleri ruhsatlarla ilgili soru önergelerine cevap alamadıklarını söyledi.

‘BELEDİYENİN ÜST KATI DA KAÇAK’

“Ataköy’de basket sahasını da kafe yaptık” diyerek konuşmasını sürdüren Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, “En son gecenin bir vaktinde, o alanda spor yapan oğlumla birlikte Bakırköy Spor Vakfı'nın yıkılışını izledik. Belediye, Encümen kararıyla ruhsatsız olduğunu söyleyerek yıktı. Eğer ruhsatsız diye yıkıyorsak önce kendi evinizin önünü süpüreceksiniz. Bakırköy Belediyesi’nin üst katı da kaçak. Neden önce bununla ilgili bir işlem yapmıyor da spor tesisini yıkıyorsunuz. Kaçakları yıkacaksan önce kamudan başlayın ” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

‘BAKIRKÖYLÜ NE OLACAK?’

“Yıkılan Bakırköy Spor Vakıf binası ve ek tesislerinin 30 yıldır ruhsatsız olduğu yeni mi fark edildi” diyerek konuşmasına devam eden Keleş, yürütmeyi durdurma kararıyla ara verilen yıkımın, mahkeme sonucunda doğabilecek tazminatının nasıl ödeneceğini sorarak “Doktora ne olacak? Encümene ne olacak? 2019 da aday olurlarsa olacaklar, olmayacaksa başka alanda devam edecekler. Peki, Bakırköylünün hali ne olacak?” dedi.

‘YÖNETEMİYORSUNUZ, YÖNETİLEMİYORSUNUZ’

Yıkılan vakıfta spor yapan çocukların durumunun da ne olacağını soran Ak Partili İbrahim Keleş, “30 tane spor tesisiniz olur, 1-2 tanesini yıkarsınız anlarız. Sokakta spor diye sloganınız vardı. Herhalde artık sokakta spor yaparsınız” diyerek tepki gösterdi. Kurumlar arasında her iki tarafta da karşılıklı kusurların olabileceğini, bunların rehabilite edilmesi yerine bitirilmeye yönelik uygulamaların doğru olmadığını belirten Keleş, “Cumhuriyet Halk Partili tarafından yönetilen bir vakıf, Cumhuriyet Halk Partili belediye tarafından yıkılan bir vakıf. Anlamadığım birisi Ak Partili, birisi Cumhuriyet Halk Partili olsa husumet var diyeceğim. Görüyorum ki siz ne yönetebiliyorsunuz, ne de yönetiliyorsunuz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi