. MK13 numaralı hattın Şahintepe yönündeki ilk durağı olan İbrahim Koçaslan İlkokulu önünden otobüsler son sefer olarak 23:45’de kalkmaktadır. İETT’ninhttp://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/MK13   adresine bakarak söz konusu hattın metro ile uyumlu olduğunu düşünen vatandaşlar ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmaktalar. Çünkü MK13’ün son seferiyle metro istasyonuna gelen vatandaşlara güvenlik görevlileri “ Metro seferi bitti”  yanıtını vermek durumunda kalıyorlar.
 
Otobüs var metro yok

Bu sorunla bizzat karşı karşıya kalan arkadaşımız Gazeteci İrfan Demir konu hakkında uyarı yapmak istediğinde istasyon dışına çıkaraıldığını ifade etti. Söz konusu ulaşım güzergahını ekseriyetle dar gelirli vatandaşlarımızın kullandığını belirten Demir  İETT’yi sorumsuzlukla suçladı.  Demir “ Başakşehir Şahintepe’den MK13  hat numaralı otobüs 23:45’de sefere başlayacak ve Olimpiyatköy metro istasyonuna aktarma yapacak şekilde ulaşım planlanması yapılmalı. 30 Temmuz  Pazar günü bu ulaşım planlanmasına güvenerek 23:53’de Ziya Gökalp Metro İstasyonu’na geldim. Yani henüz MK13 hat numaralı otobüsün Olimpiyatköy Metro İstasyonu’na  dahi ulaşmasının mümkün olmadığı bir saat diliminden bahsediyorum. Yani Ziya Gökalp istasyonundan geçeceğine emin olduğum en az bir metro daha olduğu düşüncesindeydim. İstasyona girdiğimde güvenlik görevlileri  “ Metro seferi bitti”  dediler.  Kendilerine bir yanlışlık olduğunu metro ile bağlantılı olarak MK13 hattından bir otobüsün daha kalkacağını metro seferlerinin bitmesinin mümkün olmadığını ifade etmeye çalıştım. Beni dinlemelerini ve ilgililere aktarmalarını beklerken beni istasyon dışına çıkarttılar. Bunun sonucunda ticari taksi tutarak evime ulaşmak zorunda kaldım” dedi.


 
İETT gece yarısı kadere terk ediyor.

Gazeteci İrfan Demir bu hattaki zaman ayarsızlığının bir defaya mahsus olmadığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “ Bu saatte bu hattı kullanan insanlar genel olarak gelir seviyesi düşük işinden gücünden çıkıp evine ulaşmaya çalışan insanlardır. Otobüsün son seferine güvenip işinden çıkan, işyerinin doldurduğu İstanbulkart ile ulaşımını sağlayabilen, zaten düşük olan maaşıyla kıtkanaat geçinen bir vatandaşımızın cebinde evine taksiyle ulaşabilecek parası olmadığını bir an için düşünmenizi istiyorum. Yada bu vatandaşımızın defaten İETT’nin azizliğine uğradığını düşünelim. Olimpiyatköy – Kirazlı arası 11.2 km’dir. Taksimetre 27 TL yazacaktır. İETT’nin bu sorumsuzluğu dar gelirliye pahalıya patlayacaktır.  Ayrıca Olimpiyatköy dediğimiz yer kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdir. İETT gecenin bir yarısı insanları kadere terk etmektedir.

Yetkililere soruyorum: Metro MK13 otobüslerinin son seferini beklemeyecekse o zaman bu durağı neden koyuyorsunuz? Yada  metro son seferi beklemeyecekse neden vatandaşları uyarmıyorsunuz?


 
 



 

Editör: Haber Merkezi