Iğdır merkeze bağlı Vali Yolunda gerçekleşen temsili doğalgaz yakımı törenine Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit,belediye meclis üyeleri,,Serhat Gaz Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kalemci,Serhat Gaz yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.




Kalemci: Iğdır’a hayırlı olmasını diliyorum
 Törenin açılış konuşmasını Serhat Gaz Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kalemci gerçekleştirdi. Kalemci Iğdır’ın temiz bir havaya ihtiyacı olduğu için böyle bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekerek” Iğdır’ın temiz bir havaya temiz bir ortama ihtiyacı vardı. Bu da gerçekleşti bugün doğal gazımızın açılışını yapıyoruz. Iğdır halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yikit: ‘Bu şehirde Hava kirliliğini önlemek için doğalgaz gerekliydi’
Ardından konuşan Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit ise Iğdır’da hava kirliliğini önlemek için tek alternatiflerinin doğalgaz olduğunu belirterek” Doğalgazımızın Iğdır’a kazandırılmasında emeği gecen doğalgaz yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bir yerel yönetici için bir belediye için Iğdır’ı doğalgaza kavuşturmak gerçekten büyük bir mutluluktur. Defalarca basın mensuplarıyla yaptığımız görüşmelerde Iğdır’da doğalgazın ihtiyaç olmaktan ziyade bir zaruriyet bir zorunluluk olduğu kentti. Zira kentimiz Türkiye’de hava kirliliği en yüksek oranda yaşayan hatta genellikle birinci sırada yaşayan kenttir. Dünyada da hava kirliliğinin hayati tehlikeyi oluşturduğu kentler içerisinde de listenin başını çeken kentlerden biriyiz. Doğal olarak bizlerde yerel yöneticiler olarak kenttin daha sağlıklı bir yaşama kavuşturma açısından insanların daha huzurlu yaşama açısından bu hava kirliliğini bertaraf edilmesi noktasında bir çaba içinde olmamız gerekiyordu. Bu anlamda tek alternatifimiz doğal gazdı. Çünkü şehrimiz ova bir kent ve etrafı dağlarla çevrili olduğu için hava sirkülâsyonu olmadığı bir kent” dedi.

Yikit son olarak Emeği geçen herkese teşekkür ederek” Geçen sene 20 Haziran’da ilk kazmayı vurduğumuzda halkımızın kafalarında kuşkular çok fazlaydı. Hatta birazdan bu meşaleyi yakana kadar halkımızın çoğunda bu kuşkular devam ediyor. Acaba doğalgaz gelecek mi? Hatlar doğru mu döşendi diye birçok şehir efsaneleri yayılmaya başlanmıştı. Biz de bugün halkımıza bu kentin artık doğalgaza kavuştuğunu gösterebilmek hem de şehrimizin yerleşimin çok yoğun olduğu bölgelerimizde doğal gaza geçmenin bir zaruriyet olduğunu söylemek açısından buradayız. Ben tekrardan emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, doğal gazın tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum “dedi.

 İlk Doğalgaz Abonesi Başkan Yikit oldu
Iğdır’da biryandan Doğalgaz çalışmaları devam ederken diğer yandan doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı yerlerin abonelik işlemleri başlatıldı. Cumhuriyet Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan Serhat Gaz Abone Merkezinde İlk abonelik işlemi Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit’e yapıldı.

Kent Yaşam Gazetesi - Celal Karaali
 

Editör: Haber Merkezi