Aydemir’in açıklaması şöyle;


Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetin Yüz günlük icraat programını açıkladı. Diğer illere müjdeli haberler verdiği halde, Iğdır’a yabancı geri gönderme Merkezi kurulmasına yönelik karar alındığını açıklamıştır. Bu karardan derhal vazgeçilmelidir.
Iğdır için çok vahim sonuçları olacak bir karar alınmıştır. 200 bin nüfuslu Iğdır’a yüzbinlerin yaşayacağı göçmen geri gönderme Merkezi kurulması, Iğdır’ı yaşanmaz bir hale sokacaktır. Göçmenlerin gelmesi ile birlikte, Iğdır’da terör eylemleri, asayiş olayları ve en önemlisi göçmenler ile gelecek salgın hastalıklar baş gösterecektir.

‘PROTESTO EDİLMELİ’

Iğdır genelinde alınan karara karşı, siyasi parti ve sivil örgüt ayrımı gözetilmeksizin derhal yasal kitlesel eylemler başlatılmalı ve alınan karar, yürüyüşler ve basın açıklamaları İle protesto edilmelidir. Sosyal medya üzerinden, kararın geri alınmasına yönelik yayınlar yapılmalı, gündem oluşturulmalı, yapılan yayınlar paylaşılmalıdır.

‘HAYIR DEMELİYİZ’

Iğdırlılar olarak, geri gönderme merkezinin, tarıma elverişli olmayan geniş düzlüklere sahip Doğu Beyazıt veya benzeri bir yere değilde, verimli tarım alanlarının olduğu Iğdır ovasına yapılmasını şiddetle kınıyoruz.Iğdır aleyhine alınan kararı, Yereldeki ve Ankara’daki siyasetçilerimiz, öncelikli gündemlerine almalı ve kararın geri alınması için yoğun kulis faliyeti yürütmeye derhal başlamalıdırlar. Geç kalmadan geri gönderme merkezine hemen HAYIR demeliyiz.


Av. Erkan Aydemir

Editör: Haber Merkezi