Programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ziya Zakir ACAR yaptı. Acar, günün anlamına yönelik açıklamalar yaparken, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kopmaz bağlara değindi..



Gazeteci Şıktaş’ın anıları
Düzenlenen anma programında Azerbaycan’ın kurtuluşu döneminde yaşadığı bir çok olayı anlatan ve dönemin Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’le karşılaşmasını içeren anılarını dile getiren Yeşil Iğdır Gazetesinin sahibi Cabbar Şıktaş’ın 25 yıl öncesinin heyacanını yeniden yaşadığı gözlendi..



“İki devlet bir millet” vurgusu
 Azerbaycan Kars Başkonsolosu Sayın Nuri GULİYEV ve Iğdır Valisi Ahmet Turgay ALPMAN'ın konuşmalarından sonra Kars Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk URAL, Yrd. Doç. Dr. Yaşar KOP, Arslantürk AKYILDIZ, Nahçıvan Üniversitesinden Doç. Dr. Elburus İSAYEV ile Doç. Dr. Emin ŞIHELİYEV tarafından konferans verildi.




Ziya Zakir ACAR tarafından günün anısına katılımcılara plaket verildi.
Programa Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı Albay Taner GÜNEŞ, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kars Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ve Kars Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay , Iğdır’da bulunan resmi kurum amirleri ve personelleri , vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Celal Karaali- Kent Yaşam Gazetesi

 

Editör: Haber Merkezi