Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekli toplantıya ev sahipliği yaptı. Gürpınar Cemil Hoca Restaurant’ta düzenlenen yemeğe, Beylikdüzü’nde oturan ulusal ve bölgede faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri katıldı.
Türkiye’nin ufkunu açan, doğrularla yüzleştiren, geleceği bugünden hissedebilen, uyarılarını hiçbir zaman toplumdan esirgemeyen, herkese eşit mesafede olan, tarafsız bir basın dilediğini kaydeden Başkan İmamoğlu,  bu kavramlara hizmet eden bir basının toplumun gelişmesinde en önemli lokomotif olacağını düşündüğünü söyledi.



HABER ALMAK TOPLUMUN HAKKI

Haber alma ve haberleşmenin toplumun en öncü haklarından birisi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, teknolojik gelişmelerin haberi yayma hızını arttırdığının altını çizerek bu hızın doğru kullanıldığında toplumu beslediğini, art niyet olduğunda da bir silaha dönüştüğünü söyledi.

Gazetecilik mesleğinin oldukça hassas ve dikkatli yapılmasının önemini vurgulayan İmamoğlu, yöneticilerin de basına özgür çalışabilecekleri ortamları sağlamakla mükellef olduklarını belirtti. Son dönemlerde tutuklu gazetecilerin sayısının hızla arttığını hatırlatan İmamoğlu,  “Basının baskı altında tutulması ve basın özgürlüğünde Dünya’da son sıralarda bulunmamız tespitinin siyasi irade ve yöneticiler tarafından sorgulanması, gerekir” dedi.



 “KUTUPLAŞMAMIŞ BİR TÜRKİYE İSTİYORUM”

Terörün ülkedeki misafirlerin dahi canını aldığını, bu durumun içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemi daha çok can yakıcı bir hale geldiğini söyleyen İmamoğlu, siyasal anlamda kutuplaşmamış bir Türkiye istediğini vurgulayarak, “Sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü bu toplumda etkinleştirmeliyiz. Etnik unsurları yan yana dizip telaffuz etmeyi severiz, ancak bunun dahi ayrımcılık olduğunu düşünüyorum. Umarım bir an önce terörden kurtuluruz. Mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşarız. Her bireyin kendisini güçlü hissettiği bir toplumda güven içinde yaşamamız dileğiyle hepinizin bu özel gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi