Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, Başkan Yardımcısı Leyla Ünver ve belediye meclis üyeleri hafta sonu Sivas'taydı. Ziyaretler kapsamında Vali Davut Gül'ü ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret eden İmamoğlu ile heyeti, hem Beylikdüzü hakkında bilgi verdi hem de Başkan Aydın'dan Sivas hakkında bilgi aldı. Aydın, CHP'li bir belediye başkanının ziyaretinden ötürü memnun olduğunu ifade etti.
SİVAS KONGRESİ ÇOK MÜHİM
Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen'e misafir olan İmamoğlu, kendilerine hediyelerini takdim etti. Başkan İmamoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir'i de makamında ziyaret etti. Sivas'taki resmi ziyaretlerine devam eden İmamoğlu konuk olduğu Vizyon 58 TV'de Beylikdüzü'nde yürüttüğü faaliyetleri, tüm hemşehrileri adına Sivaslılarla paylaştı.
Sivas Ali Baba Cem Evi'ne de uğrayan İmamoğlu, hem vatandaşlarla sohbet etti hem de yönetim kurulu ile vakit geçirdi.
Sivas Kongresi Müzesi'ni hayranlıkla gezen Başkan İmamoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyetin temelini ‘Tek tepe, tek kurşun kalıncaya kadar mücadele yahut da; ya istiklal ya ölüm’ diyerek attıkları Sivas Kongresi çok mühim. TBMM'nin temellerini atan başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi