İMAMOĞLU’NA PROTESTOYU, VATANDAŞ PROTESTO ETTİ

İmamoğlu, Zafer Mahallesi’nde bulunan Yenibosna Merkez Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra, vatandaşlarla sohbet edip alandan ayrılırken bir gruptan tarafından protesto edildi. Protestoya karşılık başka bir grup da İmamoğlu’na alkışlarla destek verdi.

Edinilen bilgiye göre, gruba liderlik ettiği belirtilen ve “Kahrolsun PKK. Hangi yüzle destekliyorsunuz?” şeklinde bağıran bir kişi, polis aracına bindirerek camiden uzaklaştırdı.

KADİR GECESİ DUALARIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN

Yenibosna Merkez Camii’nden ayrıldıktan sonra, Bahçelievler’in kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarları ve ittifak taraftarlarıyla bir araya gelen İmamaoğlu, Kadir Gecesi’nde edecekleri birlik, beraberlik, barış ve huzur dualarının kabul olmasını diledi.

İstanbul’un 6 aydır seçim gündemiyle mesgul edildiğini ifade eden İmamoğlu, aslında ekonomi, işsizlik, dış borçlanma gibi pek çok sorununun olduğunu ve vatandaşın asıl gündemden uzaklaştırılarak, seçim gündemiyle kandırıldığını söyledi.

TEMEL DURUŞUMUZ MEMLEKETTİR

31 Mart seçimlerini anasının ak sütü gibi kazandığına emin olduğunu ve 23 Haziran’da da kazanacağından şüphesi olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Bizim temel duruşumuz memlekettir. Parti temelli düşünmek ise vatana en büyük ihanettir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti.

“Birileri diyor ki, biz İstanbul’da 24 belediyeyi aldık. Büyükşehiri de aldıktan sonra İstanbul’u 24 belediyemizle birlikte yöneteceğiz. Ben diyorum ki, İstanbul’u alacağım ve 39 belediye başkanımla birlikte çalışıp, 16 milyona hizmet üretmek için çalışacağım”

İMAMOĞLU; İŞ ADAMLARINA DA SESLENDİ

Bazı sanayici ve iş adamlarının da katıldığı toplantıda, iş adamlarına seslenen İmamoğlu, resmi olmayan işsizlik oranının korkunç boyutlarda olduğunu, iş adamlarının ise nitelikli eleman bulmakta zorlandığını söyleyerek, “Ben size de yardımcı olmak için de geleceğim. Talimatla değil ihtiyaca göre eleman yetiştirecek, eğitecek ve adrese teslim is gücünü hazırlayacağız. Tek prensibim kapı arkası siyaset yok. Önce benim esnafımı, vatandaşımı düşüneceksiniz cebinizi değil.”

TOPLUM HUZUR İSTİYOR

“Toplum bizden barış ve huzur istiyor, kavga değil. Bu şehrin insanlarını kucaklaşmaya ve yüzünü güldürmeye geliyorum. Herkesin etnik kökenini, inancını, siyasi partisini, kılığı kıyafetini, özelini korunarak adil bir yönetim şekliyle bir arada yaşama kültürünü inşa etmeye geliyorum. 31 Mart’ta da anamın ak sütü ile seçimi almıştım, 23 Haziranda’da alacağım”

24 Haziran seçimlerini almazlarsa, bundan sonra olacak tüm seçimlerin de şaibeli olacağının altını çizen İmamoğlu, 
“Demokrasiye ve halkın demokrasiye olan inancına darbe vurulmuştur. Bu seçimi hep birlikte almaya mecburuz arkadaşlar. Sandığa gitmeniz yetmez, giderken yanınızda birlerini de götürmeniz gerek” 

Salon toplantısının ardından Haznedar Meydanı’nda halkla buluşan İmamoğlu, seçim otobüsünün üstünden, aralarında kendi oğlunun da bulunduğu LGS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, anne babalara seslendi. 

HAZNEDAR MEYDANI’NDAN VELİLERE SESLENDİ

”Çocuklarınızı sakın üzmeyin, sırtlarını sıvazlayın. Çocuklara, ‘Ekrem Abiniz, ‘Her şey çok güzel olacak’ dedi, deyin.’ Onlarla bu şehre değer katacağımızı biliyoruz. İlk adımlarımızı gençlerimiz için attık. Gençlerimize indirimler yaptık. Herkes kimin yaptığını biliyor. Daha sürprizlerimiz olacak. Suya indirim yaptık. Faturalarınızı kontrol edin. Büyük sıkıntı duydular. 18 günde bu kadar olur mu deyip, hafif çıldırdılar. 1800 gün görev yapacağım. 1800 günde onları deli edeceğim, deli. Hep birlikte başaracağız. Gençlerin önünü açacağız. Onların ‘Ekrem Abisi’ olmaya geliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi