Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Şişli’de görev yapan mahalle muhtarlarını Hilton Otel’de düzenlenen yemekte ağırladı. Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, muhtarları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ‘Muhtarlar gününüzü kutluyorum’ dedi.

Temelleri Osmanlı zamanında atılan ve 188 yıldır var olan muhtarlık kurumunun  demokrasinin halka en yakın halkası olduğunu belirten İnönü, ‘Ülkemizde ilk yapılan seçimler de muhtarlık seçimleri oldu. Bu açıdan kıymetli bir yapıdan bahsediyoruz. Sizler, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ilkelerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Vatandaşımızla en yakın teması ilk sizler kuruyorsunuz. Onların dertlerini, taleplerini dinliyorsunuz. Bu nedenle muhtarlık fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir’ diye konuştu.

Şişli’ye hizmet sunma konusunda emeğini esirgemeyen muhtarlara teşekkür eden İnönü,Biz de sosyal demokrat bir yerel yönetim olarak toplumun her kesimi ile iletişim halinde olmayı önemli buluyoruz. Sizleri de en yakın paydaşlarımız olarak görüyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana daha güzel, daha yaşanabilir, her türlü sorununu büyük ölçüde halletmiş, modern bir Şişli için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bu hedefimize ilerlerken,sizlerin göstermiş olduğuişbirliğini de memnuniyetle görüyoruz. Bu işbirliğinin daha da güçleneceğini umut ediyorum’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi