BAŞARILARLA DOLU BİR HAYAT

Başarılarla dolu bir hayat.  Gerçekleştirdiği projelerle ülkemiz sınırlarını aşıp küresel bazda ses getiren İC Şirketler Grubu’nun önü alınamaz başarısında pay sahibi bir isim; Yıldırım Akdemir.1954 yılının çetin ve zorlu Ağrı’sında dünyaya gelen hemşerimiz, ilk ve orta öğretimini kapsayan başarılı bir öğrencilik hayatının ardından yükseköğretimini Maliye Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olarak tamamlayıp profesyonel yaşama adım attı. Bahane bulmadan, kalemle kitapla zorluk kolaylık demeden eğitim hayatında başarılı bir grafik çizen Akdemir, dönem şartları düşünüldüğünde başarısı önemli ölçülerde.

İŞ HAYATINDA DA İSTİKRARLI YÜKSELİŞ SÜRDÜ

1970 yılında mezun olduğu Maliye Meslek Yüksek Okulu’nun ardından iş hayatına atılan Ağrılı genç ve başarılı hemşerimiz, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde genç bir memur olarak görevine başladı. Hayatı için büyük tecrübeler kazanacağı kurumda sürekli bir yükseliş gösterdi. Disiplinli ve dürüst yapısıyla tanınan hemşerimiz doğup büyüdüğü toprakların kendisine yüklediği  misyon ve sorumlulukları hiçbir zaman unutmadı. Başarısının ardındaki sır olarak nitelendirdiği dürüstlük ve alçakgönüllülüğün Ağrılı olmaktan ileri geldiğini ve Ağrılıların başarsının sebebinin de bu olduğunu söylüyor esprili bir yaklaşımla. Başarılı ve çalışkan genç memur Muhasebat Genel Müdürlüğünde Muhasebe Memuru, Vergi Memuru, Gelir Memuru, Mal Müdürü ve Saymanlıklar gibi çeşitli mevki ve görevlerde zorlu işleri kolaylıkla tamamlayıp başarılı bir bürokrat olma yolunda emin adımlarla ilerledi.

DÖNÜM NOKTASI IC HOLDİNG

Başarılı ve istikrarlı bir memuriyet hayatının ardından edindiği tecrübeleri yeni adım attığı bir alanda faaliyet gösteren bir şirketin başarısının arkaplanında yer alan kimselerden birisi olacağını bilebilir miydi? Nitekim öyle de oldu ve İC’nin başarısının ardındaki insanlardan birisi olarak bugün onu kaleme aldık. 1983  yılında memuriyet hayatının ardından İC Şirketler Grubun sahibi başarılı hemşerimiz İbrahim Çeçen ‘in ekibine katıldı. Bir Ağrılı, Ağrı’dan çıkan ülke tarihindeki en başarılı iş adamlarından birisinin şirketinde başarılara katkı sağlayacaktı.  Başarı graiğini burada da sürdüren Akdemir, Mali İşler Müdürü, Koordinatör, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerine yükselmiş ve sayısız projenin hayata geçmesinde katkı sağlamıştır ve sağlamaya devam etmektedir. IC Holding Şirketleri Yönetim Kurulu Üyelikleri bulunan hemlerimiz, IC İçtaş Sanayi ve Ticaret A.Ş, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş ve IC Enerji Grubunda faaliyet göstermektedir.

Raşit YILDIRIM

Editör: Haber Merkezi