Beylikdüzü Hilton Garden Inn Otelinde gerçekleşen İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği Ramazan ayına özel olarak düzenlediği geneleksel iftar yemeğini gerçekleştirdi.

Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İsiyad Genel Başkanı Cemal Çoban, Sanayi Bakanı Müsteşarı İbrahim Şenel, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar’ın yanı sıra çeşitli STK Başkanları ve İsiyad Derneği Yönetim Kurulu iftara katıldı.


Dualar eşliğinde başlayan iftar yemeği sonrasında katılan herkese teşekkürlerini ileten İsiyad Genel Başkanı Cemal Çoban, ‘’ Kapaklı Belediye Başkanımızın da bulunduğu bu iftar inşallah Kapaklı’da yapacağımız sanayi sitemiz için güzel bir başlangıç olacak. Ülkemiz ekonomik bir sıkıntıdan geçiyor ancak tabi ki bu ekonomik sıkıntı dış güçler tarafından oynanılan oyunlardır. Ama sanayici tarafına bakarsak, bizler üretmekten ve ihracat yapmaktan yanayız. Özellikle ülkemizin kalkınması ve yücelmesi için siz değerli sanayicilerimize devletin tarım arazilerini uygun fiyata  alıp, sizlerin sanayi sitesi yapmanızı, üretim yapmanızı sağlamak için dernek olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’de üretip yurt dışına daha fazla satış yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. ‘’ dedi.


Kapaklı Belediyesiyle ortaklaşa bir çok iş başacağına değinen İsiyad Başkan Vekili Turgut Tarlığ, ‘’ Çerkezköy Kapaklı’da hem sanayi bölgesi hemde yerleşme bölgesi olarak planlanan bir yerden bahsediyoruz. Bir çok aşamayı geride bıraktık. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum, bizi sıcak bir ilgiyle karşıladı. Bizde İsiyad olarak Kapaklı Belediyesiyle iftardan sonra iş birliği protokolü imzalayacağız. Birlikte ortak çalışmalar yürüteceğiz. Kapaklı’da kamulaştırma başladı ve kamulaştırılan alanlar ilgili kurumlara devri başladı. Bizde burada belediyemizin ilgili kurumu olmaya karar verdik. ‘’ diye belirtti.


İftar sonrası konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’ Biz 31 mart Yerel Seçimlerinde yeni bir Belediye Başkanı olarak Kapaklı Belediyesi’nde görev aldık. Ben 25 yıldır siyasetin içindeyim ama aynı zamanda da bir özel sektörde Çerkezköy’de üst düzey yöneticilik yapmış bir arkadaşınızım. Türkiye’nin kurtuluşu sanayileşmede, üretmekte ve ihracatta diye düşünüyorum. Bizde kendi bulunduğumuz bölgede sanayici kardeşlerimizi, dostlarımıza o bölgede elimizden gelen bütün desteği yapacağımızı belirtmiştim. Eğer bölgemize yatırım yapmak isteğindeyseniz, biz yerel yönetimler olarak gitmeniz gereken Cumhurbaşkanımız dahi bile olsa ben emrinizdeyim, sizlerle birlikte yol yürümek istiyorum. Birlikte yol yürürsek umuyorum başarılı olacağız, bizde sizlerle olmaktan mutluyuz. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için canla başla çalışacağız’’ diye söyledi. 


İftar sonrası katılımcılara plaketleri verildikten sonra program sonlandırıldı.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

İsiyad İstanbul Sanayici Ve Yatırımcı İş Adamları Derneği Yönetimi

İsiyad Genel Başkanı : Cemal Çoban

İsiyad Başkan Vekili : Turgut Tarlığ

İsiyad Başkan yardımcıları :

- Ertuğrul Gündoğdu

- Fikret Uzunkaya

- Birol Aybirdi

Yönetim Kurulu Üyeleri :

-Ahmet Türk

-Mehmet Gül

-Ahmet Fuat Bodur

-Kemal Yıldırım

-Süleyman Taş

-Mehmet Ali Yılmaz

Editör: Haber Merkezi