“Esnaf bizim için önemlidir..!”

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni ziyaret edip, Başkan Mustafa Keskin’den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Oto sanayi esnafının konuğu olan Vali Şahin, öğle yemeğini, kooperatif yöneticileri ve esnafla yedikten sonra, Mustafa Keskin’le birlikte sanayi sitesinde araçla dolaştı. Vali Şahin’in ziyaretine Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de katıldı.

Esnaf bir aileden gelen Vali Vasip Şahin, Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Keskin’e, “Kooperatif olarak esnafın sorunlarıyla ilgilenip, yardımlaşma ve dayanışmada bulunuyor musunuz? Esnafa zor zamanında yardım ediyorsanız çok iyi. Onlara destek çıkmak gerek” dedi. Başkan Keskin de, “Zaten bizim görevimiz bu, sayın Valim. Esnafımızın her türlü sorunuyla yakından ilgilenip, maddi manevi destekte bulunuyoruz” diye cevap verdi.



VALİ: ESNAF SAYESİNDE TOPLUMUN NABZINI TUTUYORUZ

Keskin’in makamında, esnafla yaptığı sohbet sırasında, bir yönetici olarak her zaman esnafla yakın diyalog içinde bulunduğunu söyleyen Şahin, “Görev yaptığımız yerlerde herkesle görüşme olanağı bulamıyoruz. Ancak ziyaretimize gelen esnaf temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve toplumun ileri gelenleriyle konuşup, sorunlarını ve talep edilen hizmetleri ilk ağızdan öğreniyoruz. Bu nedenle esnaf bizim için çok önemlidir. Onlar sayesinde toplumun nabzını tutuyoruz” diye konuştu.



KESKİN: ALTYAPI ARTIK YÜKÜNÜ TAŞIYAMIYOR

Aynı zamanda İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası (İSTOSEO) Başkanı da olan Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin, Vali Vasip Şahin’i, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte Ata Center’daki makamında ağırladı. Vali Şahin’e, oto sanayi sitesinin genel yapısıyla ilgili bilgi veren Keskin, “Sanayi sitemiz üç kısımdan oluşuyor. Birinci kısım 1974’te ikinci kısım 1991’de, üçüncü kısım ise 1993’te hizmete girdi. Toplam 730 dönümlük arazi üzerinde bulunan sitemizde 3 bin 550 işyeri olup, 30 bin çalışanı var. 1989’da açılan ticaret merkezindeki 300 işyerinde de 5 bin kişi çalışıyor” dedi.



Binlerce insana ekmek kapısı olup, araç sahiplerinin servis ve tamir işlerini yaptırmaları konusunda önemli bir görev üstlenen Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde büyük bir altyapı sorunu yaşandığını da ifade eden Mustafa Keskin, “Yaklaşık elli yıl önce burası kurulduğunda, bulunduğumuz alan dağbaşı olarak görülüyordu. Ancak şimdi şehir içinde kalmış durumda. Sitemizin etrafı gökdelenlerle çevrildi. Fakat bu kadar bina ve insan yoğunluğuna karşın altyapıya önem verilmediğinden, yeni gelenler de bizim yıllar önce yapmış olduğumuz altyapıdan yararlanıyor. Tabiki bu altyapı artık bu yükü taşıyamaz oldu. Borular patlıyor, kanalizasyon taşıyor, esnaf mağdur oluyor” dedi.



ESNAFLA BİRLİKTE ÖĞLE YEMEĞİ YEDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kooperatifin idare binasındaki ziyaretini tamamladıktan sonra esnaf tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Şahin, sanayi sitesindeki bir restaurantta Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Kooperarif Başkanı Mustafa Keskin, Başkan Yardımcısı Muharrem Sığırcı, Kooperarif Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif Müdürü Tülay Öncü ve sanayi esnafıyla yemek yiyip, sohbet etti.



“TAŞINMA KONUSU GÜNDEMİMİZDE YOK”

Bu arada gazetemizin Haber Müdürü Tuncay Dağlı, Vali Şahin’le görüşerek, Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin başka bir yere taşınmasıyla ilgili söylentiler dolaştığını, konunun basında da yer alması nedeniyle esnafın kafasının karıştığını belirtti. Dağlı, Vali Şahin’e konuyla ilgili gazetemizin manşetinde yer alan haberleri de gösterek, “Bu konuyla ilgili resmi anlamda herhangi bir çalışma var mı?” diye sordu.



Vali Şahin, “Böyle bir konu gündemimize gelmiş değil. Sitenin başka bir yere taşınması gibi bir durum söz konusu olur, gündeme gelirse de kooperatif yöneticileri ve esnafla paylaşırız” diyerek, esnafın zihnini bulandıran taşınma konusunun şu an için yalnızca bir söylentiden ibaret olduğunu resmi olarak ifade etmiş oldu.



Ziyareti sırasında oto sanayi esnafına yakın ilgi gösteren Vali Vasip Şahin’in, kooperatif yönetimi ile esnafın dayanışma içinde bulunup, kaliteli hizmet
üretilmesi konusunda gösterilen çabadan dolayı da memnun kaldığı gözlendi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam-Özel
 
Editör: Haber Merkezi