Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan kurulunu İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Namık Öztürk, İl Yöneticilerinden Hasan Akçay ve Ahmet Özdemir oluşturdu. İyi Parti Milletvekili eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican’ın Divan Başkanlığını yaptığı kongreye, CHP Bakırköy İlçe Yöneticileri de katıldı. Hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

ANDİCAN; “DÜNYA BÖYLE BİR BAŞKANLIK SİSTEMİ GÖRMEDİ”

Kongre öncesi kısa bir konuşma yapan İyi Parti Milletvekili eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican, Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşandığı bu günlerde, toplumsal olmazsa olmazlarımızı yok etmeye çalışan ve siyasal islam’ın arzusuna göre bir devlet ve toplum yapısı şekillendirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Ak Parti iktidarının halkı büyük ölçüde yanıltarak ve kandırarak, bir anlamda gerçek dışı beyanlarla parlamenter rejimden sözde başkanlık sistemine geçiş yaptığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Andican, “Dünyada karşılığı olmayan sözde Türk Tipi Başkanlık Sistemi, Sayın R. Tayyip Erdoğan ile yardakçısı Bahçeli’nin uydurdukları; denetimi, sorumluluğu olmayan ve her şeyi şekillendiren bir sistemdir. Dünya tarihi böyle bir başkanlık sistemi görmedi” diyerek devam etti.

BİR DİP DALGA OLUŞTU VE İYİ PARTİ KURULDU

Hiç bir uyum yasası olmadan oylatılan bu sistemin, 2.5 milyon civarında damgasız ve mühürsüz oyun kabulü ile sanki kazanmış gibi gösterildiğini ve başkanlık sisteminin bu ülkenin başına musallat edildiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Andican, “Partimizin böyle bir dönemde siyaset tarihine girmesi ülkemiz için büyük bir kazanç olmuştur. Arkasında bir parti olmaksızın korkusuz bir kadın ülkemizi il il gezerek başkanlık sisteminin bu ülke için uygun olmadığını anlattı. Belki o dönemde başarılı olamadı ama o dönemin sonunda kendisi gibi bu yönetimin laik olmadığını düşünen sizin gibi insanlarla bir dip dalga oluşturdu ve İYİ Parti’yi kurdu. İyi ki de kurdu” dedi.

Baskının en üst seviyeye ulaştığı, eleştirinin vatan hainliği olarak değerlendirdiği bir donemde kurulan İYİ Parti’nin, kısa sürede kendisine inanan insanlarla birlikte çok şeyler başardığını belirten Andican, “Eğer İYİ Parti kurulmasaydı, ne bu iyi ve inançlı insanlar mecliste temsil edilebileceklerdi, ne de hiç gitmez denilen bu iktidar ve ucube sistemin getirdiği başkanlık rejimi çökme, yok olma dönemine girecekti” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İYİ Parti’ye destek olan, gönül veren tüm cesur insanlara teşekkür ederek, oluşturulan Millet İttifakı’nın nasıl ki İBB Başkanlığı’nı aldıysa, iktidarı da alınacağına inancının tam olduğunu söyleyen Ahad Andican, geçmiş dönem ilçe başkanı Alper İnanç’a da çalışmalarından dolayı teşekkür etti, “Şimdi partiyi canlı ve diri tutma zamanıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

2018-12019 Mali ve Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından, Bakırköy İYİ Parti İlçe Başkanı ve Adayı Cem Lale’de kısa bir konuşma yaptı. Öncelikle kendisini anlatan Lale, Kabataş Erkek Lisesi mezunu olduğunu, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdiğini, İşletme mastırını da İstanbul Üniversitesi’nde yaptığını söyledi. Bir müddet Amerika’da kaldığını, Malta da turizm eğitimi aldığını ve Türkiye'nin uluslararası zincirleri olan tanınmış otellerinde de genel müdür olarak çalıştığını belirtti.

Toplam 30 yılını zincir otel yöneticiliğine adadığını söyleyen Lale, siyaset hayatına ise ülkenin geleceğinden endişe duyduğu ve kendi düşüncesine yakın bir partinin kurulmasından dolayı girdiğini söyledi.

ESAS AMACIM VİCDANIMI YIKAMAK

İYİ Parti’nin kuruluş felsefesi ile siyasi fikirlerinin tamamen örtüştüğünü söyleyen Lale, Bakırköy Kurucu Üye olarak İYİ Parti’ye katıldığını, memleketin geleceği için elini taşın altına koyma gereği duyduğunu söyleyen Lale, parti içi pek çok görevlerde bulunduğunu ve esas amacının vicdanını yıkamak olduğunu söyledi.

 Meral Akşener’in yönetiminde bu ülkenin kaderini değiştirebileceklerine gerçekten inandığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Cem Lale, kısa süre önce kurulan İYİ Parti’nin çok şeyler başardığını söyledi. 9 aylık başkanlık döneminde 2 seçim yaşadıklarını ve 31 Mart’ta 9.60 oranında oy alarak Bakırköy’de 3. Parti olduklarını söyledi.

“Bir yılını yeni dolduran bir parti, tüm maddi olanaksızlıklarına ve engellemelere rağmen 3. Parti olmuştur” diyerek devam eden Lale, “Bu başarı bana yetmez ama başlangıç için yadsınmayacak bir başarıdır” dedi.

İl Başkanları Buğra Saltuk Kavuncu ile Kuvayi Milliye ruhu ile çalıştıklarını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, 31 Mart seçimlerinin iptali millet ittifakı ortağı olarak üzerlerine düşen her görevi eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. CHP ile uyumlu bir çalışma yaparak, ilk seçimde İmamoğlu’nun Bakırköy’de aldığı yüzde 70 oy oranını, 23 Haziran’da yüzde 79.36 seviyesine taşıdıklarının altını çizdi. Ekrem İmamoğlu’nun hak ettiği mazbatasını almasında İYİ Parti olarak önemli bir faktörleri olduğunu düşündüğünü söyledi. Seçim kampanyasında kendilerine destek veren Genel Başkanları Meral Akşener’e teşekkür etti.

NEDEN 20 TEMMUZ’DA KONGRE

İyi Parti Genel Merkezi’nin 25 Mayıs’ta tüzük kurultayı yaptığını, kurultayda tüzükte usulsüzlük oldu iddiası ile bir çok ilçeye davalar açıldığını söyleyen Lale, “Seçim sürecince ilçe dışında kalmayı tercih eden, çalışmalarımızda yeterli desteğini göremediğimiz bazı arkadaşlarımız, ilçe yönetimine talip olmak amacı ile mahkemeye başvurdu. Biz genel merkezimize riayet ettik ve kongre tarihimizi aldık. Bizler ülkemizin geleceğini ilgilendiren 2 seçimle uğraşırken, ayrıca parti içi mahkemelerde uğraştık ve gerçekten çok yorulduk” dedi.

SİYASET MESLEK DEĞİLDİR

Parti içi demokrasiye saygılarının sonsuz olduğunu ve parti içi demokrasiyi sağlamanın boyun borcu olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Lale, “Genel merkezimize riayet ederek, ilk defa mahalle delege seçimlerini gerçekleştirdik ve muhalif gurubun içinde yer alan tüm arkadaşlarımı da delege yaptım. Şimdi de sizin karşınıza çıktım” ifadeleri ile siyasetin bir meslek olmadığını, emek verecek herkesin aday olabileceğini sözlerine ekledi.  

Mevcut ilçe başkanı olarak bu kez seçilmiş ilçe başkanı olarak ilçe yönetimine talip olduğunu, İl Başkanları Buğra Kavuncu ile birlikte olmaktan da onur duyduğunu belirten Cem Lale, Bakırköy’ün dokusuyla örtüşen, akademik ve ticari hayatta başarılı, sosyal ve entelektüel yapılarıyla Bakırköy’e çok şey katacağına inandığı bir yönetim listesi oluşturduklarını söyledi. Her meslekten ve sektörden kişileri listelerine kattıklarını söyleyen Lale, “Yönetim listesinden dolayı vicdanım çok rahat ve hepsine de Cem Lale olarak kefilim” diyerek, İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, katılımcıların tamamının oyunu alarak seçilen İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale’nin yönetim kurulu da şöyle.        

YÖNETİM KURULU (ASİL ÜYE):

1) Cem Lale (Başkan)

2) Alper İnanç

3) Yalçın Tokdemir

4) Murat Musa Okumuş

5) Bilge Mercaner

6) İlyas Kancıoğlu

7) Abdullah Tan

8) Ayten Çelik

9) Tolga Bağış

10) Azize Asuman Seçkin

11) Yasemin Toraman

12) Pelin Özaydın

13) Fazlı Okkıran

14) Zahide Beycan

15) Gülay İslamoğlu

16) Gökçe Ayayrdın Sucu

17) Talip Kışlakçı

18) Ahmet Mert Kurt

19) Aydın Alper

20) Hakan Cihan Özkur

21) Ömer Faruk Esin

22) Bülent Bektaş

23) Çetin Fakiroğlu

24) Nilay Merder

25) Bakiye Aydın

26) Sefa Tankişi

27) Osman Nuri Eroğlu

28) Doğan Kıraç

29) Kuter İnciroğlu

30) Orhan Çaçan

31) Taner Saraç

32) Nurçin Sayar

33) Müslüm Sargın

İL DELEGELERİ (ASİL)

1) Cem Lale

2) Elmas Giragos

3) Suat Sarı

4) Cenk Beken

5) Yusuf Afat

6) Murat Musa Okumuş

7) Tolga Bağış

8) İlyas Kancıoğlu

9) Fazlı Okkıran

10) Gülay İslamoğlu

11) Yasemin Toraman

12) Ülkü Ayaydın

13) Ayten Çelik

14) Bilge Mercaner

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi