ŞİŞLİ- İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Şişli’de bulunan ilçe başkanlığında gerçekleşti. Divan Başkanlığı’nı İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Suat Sarı’nın yaptığı kongrede delegeler Ahmet Ünal ile ‘Yola devam’ dedi.  Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, İl Başkan Yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, sözlerine Afrin’de şehit düşen Mehmetçiğe başsağlığı dileyerek başladı. 

‘TÜRKİYEMİZ  İÇİN  ÇALIŞACAĞIZ’

İYİ Parti’nin cesurlar hareketi olduğunu belirten Ünal, Türkiye’nin cesur vatanseverleri İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığımızın 1. Olağan Kongresi’ne hoş geldiniz. Sizlere yurttaş veya vatandaş diyemedim, zira bu kelimeler sizleri ifade etmekte eksik kalır. Sizler bu kavramların da çok ötesinde, ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde vatanına sahip çıkanlarsınız, sizler vatanseverlersiniz.İYİ Parti olarak Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve ekibi ile çıktığımız bu kutlu yolculukta, her geçen gün daha da güçlenerek cennet vatan Türkiyemiz için çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bu kutlu yolculukta önümüze çıkarılan engeller, tehditler bizleri yıldıramadı, yıldıramayacak. Ne dedi Sayın Genel Başkanımız; İYİ Parti cesurlar hareketidir’  diye konuştu.

‘SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK’

AK Parti’nin politikaları sonucu altüst olan devlet mekanizmasının İYİ Parti’nin geliştireceği politikalarla yerli yerine oturtulacağını belirten Ünal, ‘Halkımızın partimize olan teveccühü bize göstermektedir ki sorumluluğumuz büyük, vazifemiz ise kutsaldır. Halkımız AKP’nin politikalarının ülkemizi getirdiği noktadan memnun değildir. AKP iktidarı ile memleket her alanda, ekonomide, eğitimde, sağlıkta, hukuk ve adaletin tesisinde, temel hak ve özgürlüklerde ciddi sorunlar yaşamakta, uçurumun eşiğine gelmiş bulunmaktadır. İşte biz İYİ Parti Şişli olarak diyoruz ki; Korkma Türkiyem! İçinde bulunduğumuz bu durumun sebebi devletimizin aczi değildir bilakis devletimiz güçlüdür, bu durumun sebebi AKP ve onun basiretsiz politikalarıdır. İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde AKP tarafından altüst edilen devlet mekanizmasını yerli yerine oturtup akabinde de olmaları gereken seviyeye getireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Ünal konuşmasının devamında şunları söyledi;

PARLEMENTER SİSTEM

İYİ’likle birlikte sarayın iktidarı son bulacak ve Cumhuriyetin yani halkın iktidarı olan parlamenter sisteme en geç 1 yıl içerisinde geri dönülecektir. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının milletle omuz omuza inşa ettiği meclis hak ettiği güce kavuşacak. Cumhurun başı ait olduğu yere Çankaya’ya dönecek.

EĞİTİM VE SAĞLIK

Eğitim ve Sağlık bir ülkenin vatandaşları ile arasında ki en temel bağdır. Nesillerin zihinsel ve fiziksel olarak gelişebilmeleri için devletin bu iki alanda da tüm vatandaşlarına eşit ve en kaliteli hizmeti sunması gerekmektedir.

Ülkemizde ise siyasi iktidar son 15 yılda uyguladığı yanlış politikalar ile maalesef devletin bu iki alandaki varlığını, üstelik anayasadaki sosyal devlet ilkesine aykırı olarak özel teşebbüse bırakmıştır. Siyasi iktidar son 15 yılda uyguladığı yanlış politikalar ile maalesef devletin bu iki alandaki varlığını üstelik anayasadaki sosyal devlet ilkesine aykırı olarak özel teşebbüse bırakmıştır. Siyasi iktidar politikaları ile kaliteli eğitim ve iyi sağlık hizmetlerini sadece nüfusun küçük bir zümresini oluşturan varlıklı kimselerin sahip olabileceği bir ayrıcalık haline getirmiştir. Oysaki eğitim ve sağlık vatandaşlar için bir ayrıcalık değil devletin vatandaşlarına vermek zorunda olduğu kutsal hizmetlerdir. İYİ Parti ile devlet her iki alanda da vatandaşının yanında yer alacak, vatandaş bir nevi devletine kavuşacak.

İyi bir sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızı, tekelleşen ve maddi anlamda sınırları zorlayan özel hastanelere yönlendirerek onları buna mahkum eden sistem sona erecek. Devlet hastaneleri ve sağlık sistemi modernize edilerek vatandaşımıza en iyi ve en ucuz sağlık hizmeti bizzat devleti tarafından verilecek.

EKONOMİ

Son 14 yılın en yüksek işsizlik ve enflasyonunun yaşandığı ülkemizde cari açıkta son 15 yılda yüzde 500 artmıştır. Dolar sadece son bir yılda Türk Lirası karşısında yüzde 21 değer kazandı yani develüe oldu. Bütün bunlar siyasi iktidar ne kadar saklamaya çalışsa da halkımıza yansıyan ve halkımızın yaşadığı ekonomik krizin varlığını alenen göstermektedir. Bütün bunlara bir de gelir dağılımındaki eşitsizlik eklenince durum vatandaş için katlanılabilir olmaktan çıkmıştır. Derhal inşaat endeksli sanayi üretiminden uzak bu sistem terk edilecek ve istihdama dayalı sanayileşme sistemi ile yukarıda bahsedilen sorunlarımız çözülecek. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan orta direği yok eden bir düzen İYİ Parti ile sona erecek.

ADALET SİSTEMİ

Güçlüleri koruyan, rüşvetin kol  gezdiği ve halkımız nazarında güvenini tamamen yitiren adalet sisteminin yerine mazlumları, mağdurları, haklıları koruyan adalet sistemi gelecek. Yargıda senin adamın benim adamım dönemi sona erecek, liyakat endeksli kadrolar gelecek. Yürütmenin yasama üzerindeki gölgesi yok edilerek yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanacak.

DEVLET DEĞERLERİ

Özelleştirme adı altında onlarca yıllık devlet değerlerinin yandaş isimlere peşkeş çekilmesine son verilecek ve son 15 yıldaki tüm özelleştirmeler inceleme altına alınacak. Devletin ve dolayısıyla ile kamunun mallarının kimlere ne şekilde satıldığından vatandaşlarımız haberdar olacak ve devletin uğradığı zararlar buna sebep olanlardan tahsil edilecek.

DEVLET KADROLARI

Siyasi iktidar sayesinde devletin her kademesindeki memur alımı torpile dayalı hale gelmiştir. Yani akraba veya eş-dost liyakatına bakılmaksızın devlet görevine getirilmiştir. Bu duruma İYİ Parti iktidarı ile derhal son verilecektir. Kimsenin Ankara’da ya da şu veya bu partide dayıya ihtiyacı olmayacak, cemaatlerin bakanlıklara sızma faaliyetlerinin önüne geçilecektir. Tamamen liyakat endeksli devlet kadroları oluşturulacaktır.

MEDYA

Demokrasilerin yasama, yürütme ve yargıdan sonraki en büyük gücü olan medyanın üzerindeki siyasi iktidar baskısı ve tek seslilik sona erecek. Özgür ve çok sesli medya ile vatandaşlarımız haberleri farklı seslerden ve doğru olarak alma imkanına kavuşacak. Biz istiyoruz ki halkımız haberlere en doğru şekilde istediği mecradan ulaşabilsin.

‘NİHAYİ ZAFER BİZİM OLACAK’

Ünal son olarak şunları söyledi; “İYİ’LİK gönüllüleri,  bizler diyoruz ki bu kutuplaşma bitsin, kamplaşma bitsin, nefret dili bitsin, rüşvet bitsin, torpil bitsin ve yerlerine fırsat eşitliği, adil mahkemeler, sosyal devlet gereği yeterli sağlık hizmeti, kaliteli eğitim ve medyada çok seslilik gelsin diyoruz. Kısmen bahsettiğim ve her geçen gün daha da geliştirerek devam edecek olan politikalarımız sizlerle daha güçlü hale gelecek, ayakları yere daha sağlam basacak. İYİ’LİK önce görünür olacak, akabinde yükselecek ve hiç şüpheniz olmasın ki nihai zafer bizlerin olacak, Türkiye kazacak. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Faaliyet raporu ve mali raporların okunmasının ardından gerçekleşen seçimde Ahmet Ünal başkanlığındaki liste delegelerin oylarıyla seçildi. 

Fidan UĞUR- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi