Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm yerel yönetimlere ortak mücadele çağrısı yapan CHP’liler’in , öncelikle iktarda oldukları ilçe belediyelerine bakmalarını söyleyen Giragos, “Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bakırköy’e baksınlar yeter” dedi. 
Şeker fabrikalarının kapatılmasını ülkenin üretimine vurulan bir hançer olarak değerlendiren Elmas Giregos, “Şeker fabrikalarının kapatılmasına karşı çıkmak için siyasetçi olmaya gerek yok ama siyaset yapıp, hele de karşı çıkılan özelleştirmeyi önce kendin yapıyorsan, bu kampanya samimi olmaz ve halk sana inanmaz” diyerek eleştirilerini sıraladı. 
CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği “Şeker Fabrikaları Bizimdir” imza kampanyasına destek verdiğini sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na, “Peki bize ait olan Botanik Park’ı neden özelleştirdin?” diye soran Giragos, Kerimoğlu’nu samimi bulmadığını söyledi. 
Geçmiş dönemde yapımı tamamlanarak yeni döneme devir edilen Yeşilköy Yaşam Evi’nin şimdilerde atıl hale geldiğini ve milli emlaktan şartlı tahsis edilen arsanın iade edilerek, yine belediye tarafından kiralandığını söyleyen İyi Partili Elmas Giragos, “Kamuya mal edilen yeri, kamunun parasıyla kiralamak ve işletmemek ne demek” diye sordu. 
Özelleştirmeye karşı çıkan CHP’lilerin önce kendi mülki amirlerinin özelleştirilmelerine karşı çıkmaları gerektiğini belirterek, “Söylemleri ile eylemleri farklı olanlar, halkta güven oluşturmazlar, Kendi idarende olan kamuya ait yeri özelleştirirsen, ülkenin başına geçersen sende aynısını yaparsın” diyerek Başkan Kerimoğlu’nu ve CHP’yi eleştirdi. 
Giragos, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, her fabrika bir kaledir. Biz kalelerimizi hep birlikte koruyacağız" diyerek konuşmasını bitirdi.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi