2000 yılında İstanbul Bakırköy İlçe Müftüsü olarak atanan ve o gün bu gündür yasal olan 6 yıllık görev süreleri dolmadan tayini çıkan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un 6 kez tayini çıktı. Tekirdağ’a tayini çıkan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, her görev yeri değişikliğinde mahkeme kararı ile yeniden Bakırköy’e dönmüştü.

Giyim tarzı ve sosyal yaşantısıyla ön plana çıkarak farklı bir müftü profili çizen Zakir Uzun’un taktığı markalı gözlük dahi eleştiri konusu olmuştu.

2000 yılından sonra Bakırköy Müftüsü olarak görev yaparken 2004’te Çorlu’ya tayini çıkan Zakir Uzun, Çorlu’nun daha küçük bir ilçe olduğunu belirterek karara itiraz etmişti. Mahkeme kararıyla Bakırköy’e dönen Uzun, daha sonra sırasıyla Mersin ve Kütahya’ya tayin edildi. Her ikisinde de mahkeme kararıyla yine Bakırköy’e dönen Müftü Zakir Uzun, bu kez Osmaniye’ye atandı. Bu karara da itiraz etti. Gazetelere verdiği “Paralel yapı benimle uğraşıyor” beyanları nedeniyle de, 2014 yılında Bakırköy’e dönemeden Tekirdağ’a tayin edildi ve maaş kesim cezası aldı.

Zakir Uzun, Avukatı Zeki Bulgan aracılığıyla bu karara da itiraz etti. İstanbul 4. İdare Mahkemesi 30 Kasım’da aldığı kararla Zakir Uzun’un gazeteye beyanda bulunmasını düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve yürütmenin durdurulması kararı verdi. Zakir Uzun beşinci kez Bakırköy Müftülüğü görevine dönmüş oldu.

Mart 2018’de yeniden Bakırköy’e dönen Müftü Zakir Uzun’un, geçtiğimiz günlerde tayini yeniden Tekirdağ’a çıktı.

Emekliliğine 1.5 yıl gibi bir süre kala görev yeri yeniden değiştirilen Zakir Uzun’un tayinleriyle ilgili “Jet hızıyla tayin” yorumları yapılırken, müftünün yeniden mahkemeye gidip gitmeyeceği kamuoyunda merak yarattı.

Zakir Uzun Kimdir ?

1955 Erzurum doğumlu Zakir Uzun, ilk orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, Arapça ve Hafızlık eğitimi de alarak, 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi.

Bir müddet hafızlık öğreticiliği yapan Zakir Uzun, 1986-1988 yılları arasında Rize Çayeli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 1988-1994 yılları arasında İsviçre Mil şehrinde din görevlisi olarak bulundu.

1995’te Tekirdağ Malkara İlçe Müftüsü olarak atandı.

2000 yılında İstanbul Bakırköy İlçe Müftüsü olarak atandı.

2004’te Tekirdağ Çorlu İlçe Müftülüğüne tayin olan Zakir Uzun, 2007’de tekrar Bakırköy İlçe Müftüsü olarak atandı.

2007-2014 yılları arasında sırasıyla Mersin, Kütahya ve Osmaniye İl Müftü Yardımcısı görevlerini icra etti.

2014’te Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı oldu.

2018’de yeniden Bakırköy Müftüsü olarak görev yaptı.

2018 Temmuz’un da yeniden Tekirdağ’a tayin edildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi