Geçtiğimiz günlerde yapılan il kongresinde CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, il başkanlığı binasında düzenlenen törenle, geçmiş dönem il başkanı Cemal Canpolat'tan görevi devir aldı. Genç bir kadın arkadaşına görevi devir etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Canpolat, partisinin her zaman yanında olacağını ve yeni il başkanı ile aynı yolda yürümeye devam edeceğini söyledi. Törenin ardından, il başkanı seçildiği günden beri medya üzerinden kendisine yapılan karalama kampanyaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, “39 ilçede ayağa kalkacağız bunu görüyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar ve bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar” diyerek konuşmasına başladı.

Özel hayatı hakkında konuşmaktan ve asılsız şeylerden dolayı konuşmaktan utanç duyduğunu belirterek, ailesine yöneltilen bu haksız ithamlara cevap vermeyi de kendisine görev bildiğini söyleyen Kaftancıoğlu, "Benim üzerimden CHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadele meydanlarında kurulmuş bir partidir" dedi.

"Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim" diyerek devam eden Canan Kaftancıoğlu, "Eşitliğin kenti İstanbul’u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul’u hep birlikte inşa edeceğiz." diyerek devam etti. Neden korktular? Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler. Korkuları budur" diyerek devam etti. 

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından hakkındaki karalamalara sunum yaparak yanıt verdi: "Bugün kendi özelimle ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı mahçubiyet duyuyorum. İlk kez ve son kez açıklama yapacağım" diyerek açıklamalarına başladı. 

DOMUZ YENİLMİŞ TABAK GÖRSELİ

Kaftancıoğlu eşinin paylaştığı ileri sürülen domuz yenilmiş tabak fotoğrafını göstererek, “Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi.Kul hakkı yenilmediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok.” dedi. Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek “Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur” ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu fotoğrafa ilişkin ise “Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderiyorum” dedi.

“TWEETLERİMİN ARKASINDAYIM SADECE BİRİ HARİÇ…”ANNESİNE KÜFREDİLEN GÖRSELİ PAYLAŞTIĞIM İÇİN ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLERİM

“Annesi özgürlük ve demokrasi mücadelesi veriyor diye kızım hedef gösteriliyor. Ve bu AKP Genel Başkanının hedef göstermesiyle oluyor. Gezi direnişi ile ilgili paylaştığım her şeyin sonuna kadar arkasındayım. Bir tanesi hariç. Gözümden kaçmış. Arkada Erdoğan’ın annesi ile ilgili bir hakaretin yer aldığı fotoğrafı da paylaşmışım. Bundan dolayı Erdoğan’dan samimi şekilde özür dilediğimi ifade etmek isterim. Sadece Sayın Erdoğan’ın annesine değil hiç bir anneye laf söyletmem. Tüm anneler benim için kutsaldır. Darbe gecesi demişim ki “Alın size nur topu gibi mağduriyet” demişim. Yanlış mı söylemişim. Bu zamana kadar hiç gömlek değiştirmedim.

ERMENİ SOYKIRIMI PAYLAŞIMI

Darbe gecesi demişim ki “Alın size nur topu gibi mağduriyet” demişim. Yanlış mı söylemişim. Bu zamana kadar hiç gömlek değiştirmedim. Ermeni Soykırımı’na ilişkin “Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, ‘Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz’ diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi “Soykırım vardır, yoktur” diyerek çözülemez diye düşünüyorum. Benim katıldığım yürüyüşün adı Ermeni Soykırımı yürüyüşü. Ben de ondan dolayı o paylaşımı yaptım. Biz linç kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hep birlikte karşı çıkmamız gereken bu. Sahte tweetlerle bizi hedef gösterdiler. Doğru olmadığı halde örgütlü kötülüğe hizmet eden paylaşımlar ortada. Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Ahmet Şık nasıl terörist olarak içeride yatıyorsa. Benim için de gurur vericidir” dedi.

EYLEMCİ FOTOĞRAFI

Kaftancıoğlu, eşi tarafından gönderilen eylemciye benzetilen tweete ise " Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam. Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE MÜCADELE EDİYORUM

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek "Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile çekilen fotoğrafını da gösteren Kaftancıoğlu, sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Halkın iradesi ile seçilmiş Selahattin Demirtaş'a selam söylüyorum.

YALAN MI SÖYLEMİŞİM?

Alın size nur gibi mağduriyet demişim, yalan mı söylemişim arkadaşlar? Kendileri demediler mi "Bu darbe bizim için Allah'ın lütfu" diye. Hepimiz birlikte yaşamıyor muyuz

OHAL'i. 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ' TARTIŞMASI

"Ben Mustafa Kemal'in değerlerini yaşamış ve özümsemiş biri olarka hiçbir zaman 'Ben Atatürkçüyüm, ben solcuyum' gibi kendimi tanımlamadım. Benim hekim olarak insan hakları savunucusu olarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadesini militer bulduğumu söyledim ancak Mustafa Kemal'in yoldaşı olduğumuzu söyledim."

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi