ÇİFÇİ: 'HEPİMİZ EV SAHİBİYİZ'

Açılış konuşmasını yapan ev sahibi İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı EfrailÇifçi: ‘’Bildiğiniz üzere ilk olarak 2016’da ve 2017’de yaptığımız tanıtım günlerinin KASİAD ve Kars Ardahan Iğdır Dernekleri olarak tertiplemiştik. Bu yıl ise Kars Ardahan Iğdır Platformu olarak organize ediyoruz. Bundan önceki yıllarda yaptığımız organizasyonlarda heyecanımızdan kaynaklı olarak meydana gelen eksikleri bu sene daha az'a indireceğiz. dedi.

BURÇAY: SERHAT KÜLTÜRÜ METROPOLE TAŞINACAK

Düzenlenen organizasyonla alakalı bilgilendirmeyi Büyükçekmece Kars, Ardahan, Iğdır Dernek Başkanı Burçay Yıldız, organizasyonla alakalı bilgilendirdi. Yıldız, 'Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri 16-22 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü’nde yapılacak. Serhat kültürünün metropole taşınacağı Tanıtım Günleri’nde ülkenin kuzey bekçilerinin yaşamlarından kesitler sunulacak. Geçtiğimiz iki yılda büyük ilgi gören tanıtım günlerinin bu yıl daha yoğun olacağını düşünüyoruz” dedi.

GÖKÇE: MAYA TUTMUŞTUR

Daha sonra söz alan KAISIAD Başkanı Orhan Gökçe ise güçbirliği yapılmasına vurgu yaptı. Başkan Gökçe, Bu yapacağımız üçüncü tanıtım günleri olacak. Yıllar önce Kars, Ardahan, Iğdır’ı ne yazık ki üçe böldüler. Siyasi olarak Türkiye’de sesinizin gür çıkması için güç birliği yapmanız gerekiyor. Kars, Ardahan, Iğdır’a faydalı olmak istiyorsak, güç birliği yapmamız gerekiyor. Tanıtım günleri de bu konuda deyimi yerindeyse güç birliği konusunda ilk ve önemli bir adım oldu. Bundan sonraki etkinliklerimize tüm derneklerimizi katmayı düşünüyoruz. Metropolde güç sahibi olmak, söz sahibi olmak, hemşerilerimizi hak ettiği noktalara taşımak için elbirliğiyle elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum ve son söz olarak şunu söylemek istiyorum, tabiki hatalarımızda olmuştur-oalacaktır ama maya tutmuştur’’ dedi

ULUĞ: 'TANITIM GÜNLERİ KAPSAMINDA PANEL VE KONFERANS YAPMALIYIZ'

EsenyurtBelediyesi CHP Meclis Üyesi Taner Uluğ’da yaptığı konuşmada‘Kars, Ardahan, Iğdır’ın kültürünü, sanatını elbette oraya taşıyıp herkese tanıtacağız. Tanıtım Günleri’nin; Kars, Ardahan, Iğdır’a nasıl yansıyacağı noktasında daha öncesinde yaptığımız tanıtım günlerinin sonuç bildirgeleri rapor olarak yazılmadı ve etkinlik sonrası geniş katılımlı toplantı yapılarak TK’lara yansıtılmalı. Şunu da istiyorum tanıtım günlerinde en az iki tane panelin veya konferansın düzenlenmesi etkinliği biraz daha amacına ulaştıracağına inanıyorum. Bunu da Kars, Ardahan, Iğdır’a akademik kimliği olan kişileri getirelim istiyoruz.’’ dedi. 

ÇOBAN: 'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ'

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban: ‘’Sayın Efrail Çifçi’ye ve Orhan Gökçe’ye bu sürece bizleri de dâhil ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Herhangi bir zorlukta elimizi taşın altına koymasını biliriz çünkü biz Kars, Ardahan ve Iğdırlıyız. Bizim gidecek başka da bir yerimiz yok. Tanıtım günlerinin de dördüncüsünü Yenikapı’da yapmalıyız. Bizler de Esenyurt Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa da yapmak zorundayız” dedi

KARAKAŞ: 'NÜFUSUMUZUNDA NÜFUZUMUZDA KONUŞULMA VAKTİ GELMİŞTİR'

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş: ‘’Her ilimiz aslında bir güç ama bir araya gelince daha büyük bir güç oluşturuyor. Bu yüzden tanıtım günleri bunun için bir vesile. Hamdolsun 2016 yılında çalınan bu maya tuttu. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafya. Bu bizim tabiatımız. Bizde biat kültürü, kula kulluk kültürü yok. Bu bir erdemdir, bir ayrıcalıktır. Dördüncüsü inşallah, İstanbul’un vitrininde gerçekleştireceğiz. Bu kartopu artık yuvarlanmaya ve yuvarlandıkça büyümeye başladı. Tarih öğretmeni olması nedeniyle de Kars’ın geçmişi hakkında kısa bilgiler veren Karakaş, güç birliği yaptığımız sürece güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

AKMUGAN: HER GEÇEN YIL DAHA DA BÜYÜYORUZ

KÜÇÜKÇEKMECE Iğdırlılar Dernek Başkanı Hadi Akmugan’da yaptığı konuşmada, tanıtım günleri amacına ulaşmış her geçen yılda büyüyerek devam etmektedir. Bizlere düşen daha geniş kitlelere ve üyelerimize duyurmak ve katılımlarını sağlamaktır. Her ne kadar 3 ayrı il gibi görünsek de bu sadece haritada ve il isimlerindedir. Oysa kültürel geleneklerimiz, örf ve ananelerimiz aynıdır. Tek il gibiyiz, zaten bir babanın evlenip evini ayıran 2 evladı misaliyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi