Seminer, geri dönüşüm konusunda lisanslı firmaların katılımı ile gerçekleşti.
Atık piller konusunda TAP Derneği’nden Rümeysa Ercan, Ambalaj atıkları ile ilgili İkizler Kağıt’ tan Tuna Çelik, Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği’nden (ALBİYOBİR) İsmail Holinoğlu ve Elektronik Atık ile ilgili GCL Geri Kazanım ve Rafineri A.Ş. ‘den Mert Hamat’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, sunumlar sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.



ÇEVRE BİLİNCİ GELİŞTİRİLMELİ

Orman ve tarım alanlarının son derece önemli olduğuna değinen Başkan Kara, Çatalca’nın yüzölçümü olarak İstanbul’un 1/5’i olduğuna dikkat çekerek, “Bu alanın %65’ide orman alanı. %29’u ise ‘Mutlak Tarım’ dediğimiz 1. sınıf tarım alanlarıyla kaplı. Sadece ilçemizin %6’sında yapılaşma var. Dolayısıyla orman ve tarım alanları son derece kıymetli. Yine bu alanlarımızın %90’ı İSKİ’nin koruma havzasında. İstanbul’a suyu temin eden en önemli 2 merkez var. Birisi Melen diğeri Çatalca. O nedenle bunların tamamının korunmaya ihtiyacı var. Sadece Çatalca için değil, İstanbul için, Türkiye için dünya insanları için olabildiğince bu çevreyi korumalıyız. Çevre bilincinin geliştirilmesine gerçekten ihtiyacımız var” dedi.



İşbirliği içinde çevremizi koruyalım

Atıkların ayrıştırılarak toplanmasının çok gerekli olduğunu belirten Kara sözlerini, “Ağaç yaşken eğiliyor. Geri dönüşümle ilgili bilinçlendirme çalışmalarına okullarımızdan, gençlerimizden başlamamız gerekiyor. Bu konuda sizlerden isteğimiz bu alanda bizlere yardımcı olup öğrencilerimizle, velilerimizle aramızda ilişkiyi sağlamanızdır. Bunu da kampanyalarla birlikte yapalım, cazip hale getirelim. Bu konudaki önerilerinizi, düşüncelerinizi bizlerle paylaşırsanız ben bu konuda başarılı bir yıl geçireceğimizi biliyorum ve buna inanıyorum. Cumhuriyetin tüm öğretmenlerine her zaman inandık ve güvendik” şeklinde tamamladı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi