Kuzey Marmara Otoyolu Adi Ortaklığı Şirketi yetkilileri, Nakkaş Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya; Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Genel Müdür Yardımcısı İnanç Yapar, Proje Yöneticisi Tolga Balta, Çevre Şube Mühendisi Ceren Serbest, Teknik Müdür Ahmet Kızılkaya, Proje Teknik Koordinatörü Burcu Yazgan Kayabalı, Proje İzleme Baş Mühendisi Murat Çiçek ve Avukat Muammer Semiz katıldı.

 

etkilileri, projehakkında teknik bilgilerin yanı sıra çevresel, sosyal ve kültürel miras boyutları ile ilgili açıklamalar yaptıktan sonra halktan gelen sorulara da cevap verdiler.

‘OTOYOL HERKESİ İLGİLENDİRİYOR’

Yetkililerin yaptığı sunumdan sonra söz alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  “Katılımcılara teşekkür ediyorum. Otoyol projesini özetlemeye çalıştılar. Ancak bu proje sadece Nakkaş Mahallesi’ni değil, İzzettin’i de Kaleiçi’ni de İnceğiz’i de, Subaşı’nı da Elbasan’ı da ilgilendiren, yani bizim hudutlarımız içerisinde 20.9 kilometresi geçecek olan bir otoyol projesinden bahsediliyor. Sonuç olarak, Kuzey Marmara Otoyolu herkesi ilgilendiriyor. Genç arkadaşlarım hemen, ‘kaçar lira alacağız?’ diye merak ediyor. Biz hepimiz aynı dili konuşan birbirimizi anlayan kişileriz. Sanıyorum buna da bir cevap bulunacak. Belediye başkanı olarak toplumun her kesimin kaygıları beni de ilgilendiriyor. Ben de bir insanım, burada yaşıyorum, benim de kendime göre kaygılarım var” dedi.

‘GEREĞİNDEN FAZLA ALAN KAMULAŞTIRILIYOR’

Kara, otoyol projesine karşı olmadığını ifade ettikten sonra, ”Devlet Osmangazi Köprüsü’nü yapmış, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmış. Bu köprülere nereden bağlanacağız? Mahmutbey gişelerinde çektiğimiz sıkıntılar ortada. O yüzden bu yol buradan geçecek. Zaten projelendirilmiş, görüş ve düşünceler alınıyor, kaygılar giderilmeye çalışılıyor. Burada sorun birkaç tane.



Bizim 22 Ekim 2016 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla ilgili bir kaygımız var. 22 Ekim’de Resmi Gazete‘deyayınlanankararla, ilçemiz sınırlarından geçen 20.9 kilometrelik otoyol için yaklaşık 4 bin dönümlük bir alanın kamulaştırılması gerekirken,-karayollarının verilerine göre söylüyorum- 28 bin dönümlük bir alan kamulaştırıldı. Karayolunun geçmeyeceği yerlerdeki çok sayıda parsel, yüzlerce dönüm arazi kamulaştırma alanı içerisinde yer alıyor. Tedbir olarak kamulaştırıldığı söyleniyor bize.Bunlar vatandaşa iade edilecek mi, yoksa yayınlanan kamulaştırma kararı mı geçerli?Bu alanların tamamı kamulaştırılacak mı?” diye sordu.

Senay BADUR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi