7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri” fuarı sona erdi. Fuarda Iğdır Üniversitesi’nin kurduğu tanıtım standı büyük bir ilgi gördü

Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin tanıtımı amacıyla 7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri” fuarı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çevre illerin valileri, milletvekilleri ile çok sayıda davetlinin de ziyaret ettiği tanıtım fuarında Iğdır Üniversitesi’nin kurduğu tanıtım standı ve yöresel yiyecekler büyük bir ilgi gördü.

Iğdır Üniversitesi'ni temsilen Rektör Danışmanı Öğretim Görevlisi Hakan Güngörmez, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fetullah Tenik, üniversite personellerinden Kemal Öner ve Geleneksel El Sanatları öğrencisi Sibel Korkunç’un katıldığı Iğdır Üniversitesi adına kurulan stantta; kaya tuzu işlemeleri, tezhip, çini işleme ve halı motifleri büyük beğeni aldı.

Pek: Iğdır'ın tanıtımı adına önemli bir gün
“Kars - Ardahan - Iğdır Tanıtım Günleri” fuarının bölgenin tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığını belirten Iğdır Valisi Ahmet Pek, yaptığı değerlendirmede yöre insanının fuara gösterdiği ilgidende çok memnun olduğunu söyledi. Vali Pek, Iğdırlı hemşerilerimizin, iş ve siyaset dünyasındaki hemşehrilerimizin fuara ve Iğdır stantına gösterdiği ilgi bein ve tüm arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etti"dedi

Valilik ilçelerle katıldı

Iğdır Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürülğü tarafından organize edilen ve Kültür Müdürü Osman Engindeniz'in koardinetörlüğünde gerçekleşen fuara Iğdır Üniversitesi'nin yanı sıra Iğdır Belediyesi, Tuzluca Kaymakamılğı ve Belediye Başkanılığı, Aralık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ve Karakoyunlu Kaymakamlığı katılarak kendi bölgelerine ait tarihi ve turistik değerlerin tanıtımını yaptılar.

Iğdırlılar Derneği de ordaydı

Kurulduğu günden beri Iğdır ve Iğdırlılar adına birçok hizmete imza atan Merkezi Sefaköy'de bulunan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği de iki yöneticisiyle fuarda temsil edildi. Dernek Başkan Vekili Av. Sinan Bayat ve Basın Danışmanı Celal Karaali'nin de katıldığı fuarda renkli görüntüler ve buluşmaların yaşandı. Çok sayıda insanın uzun zaman sonra fuar nedeniyle buluşmasına neden olan etkinlik alanında kurulan konser alanında ise Iğdırlı sanatcılar sahne alarak yöresel türküleri seslendirdiler. Latif Ayyıldız'ın sahne alarak söylediği 'Iğdırına dön' adlı türküsü ise istek üzerine defalarca çalındı.

foto altı
Iğdırlılar Sosyan Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan vekili Av.Sinan Bayat ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Danışmanı Celal Karaali'ninde ziyaret ettiği fuar alanına Kars ve Ardahan yöresindende çok sayıda siyaset ve sanat dünyasının tanınmış simaları katıldı.

Editör: Haber Merkezi