Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Platformu öncülüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen geleneksel Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler ve Kültür Festivali kapılarını açtı. Beylikdüzü 15 Temmuz Meydanı’nda 15 Aralık Pazar gününe kadar sürecek olan festivalde kültürel ürünlerin tanıtımı yapılırken, yöresel yiyecekler ise satışa sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin desteklediği etkinlikte Kars, Ardahan ve Iğdır Belediyeleri stand açarken, Iğdır Belediye Eş Başkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik’te tanıtım günlerinde yerlerini aldı. Bölgeye ait ilçelerden ise sadece Iğdır Tuzluca Belediyesi etkinlik alanında yerini aldı. Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'da etkinlik süresince arkadaşlarını yanlız bırakmadı.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Festivalin ilk günü yöresel sanatçıların eserlerini seslendirmesi ve katılımcıların halaylar ile eğlenmesiyle geçerken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’de etkinlik alanına ziyarette bulundu. Hançerli’ye CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan eşlik etti. Tek tek standları gezerek, yöresel yiyecekler hakkında bilgi alan Hançerli’ye vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ayrıca Hançerli, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Platformu çadırına gelerek, bölgenin meşhur yiyeceği olan kaz yemeğinden tattı.

GURBETTEKİ BULUŞMA NOKTASIYIZ

Etkinlikte konuşan Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Platformu Başkanı Efrail Çiftçi, ‘’Burada gurbette yaşayan, memleketini özlemiş tüm hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz, onlar için bir buluşma noktasıyız. Ayrıca burada Ardahan-Kars- Iğdırlı olsun, olmasın ya da siyasi görüşü ne olursa olsun, herhangi bir parti ayrımı yapmaksızın kapılarımızı herkese açıyoruz. Tanıtım günleri boyunca yöresel sanatçılarımız sahne alarak bölgemize ait eserleri seslendirecekler. Kars-Ardahan-Iğdır yörelerimize ait yemeklerimiz ve bölgemizin kültürünü vatandaşlarımızla buluşturacağız. Böylece Türkiye’nin 81 ilinden insanların bulunduğu İstanbul ilimizde bölgemizin de tanıtımını yapmış oluyoruz. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi