KARTAL- Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin salonu, dün ünlü Şair Nazım Hikmet Ran’ın sevenleriyle doldu. Şairin 116. doğum günü nedeniyle Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma etkinliği ile memleket şairi bir kez daha anıldı. Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, duayengazeteci - yazar Hıfzı Topuz, tiyatro sanatçısı Orhan Alkan, şair Ahmet Telli, şair İbrahim Karaca ve yüzlerce Nazım dostu katıldı.

KONUŞMA YAPTILAR

Nazım Hikmet’in yaşamından bahseden kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından başlayan etkinlikte Eğitim-Sen üyesi Laşer Fidan bir konuşma yaparak Nazım Hikmet’in bir dönem Bolu’da öğretmenlik yaptığını belirtti ve Milli Mücadele dönemine yaptığı katkıyı anlattı. Etkinlikte daha sonra tiyatro sanatçısı Orhan Alkan, Nazım Hikmet’in bir şiirini okudu. Daha sonra söz alan ve kendisinin de Kartallı olduğunu belirten Hıfzı Topuz ise Nazım Hikmet ile Paris’te ortak dostları Abidin Dino aracılığı ile tanıştıklarını belirterek, Nazım Hikmet ile birlikte yaşadıkları anılardan örnekler verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, konuşmacılara katkılarından dolayı çiçek takdim etti. Başkan Altınok Özyaptığı konuşmada, Nazım’ın adının yaşamaya devam ettiğini belirterek, ilerleyen yaşına rağmen programa katılan gazeteci - yazar Hıfzı Topuz’a ve diğer katılımcılara teşekkür etti. Hıfzı Topuz’un adını Kartal’da yaşatmak istediklerini belirten Başkan Altınok Öz, Nazım Hikmet’in bir şiirinde de bahsettiği ve bir süre aynı koğuşta yattığı Kartallı Kazım’ın adını Kartal’da bir meydanda yaşattıklarını söyledi. Anma programının bundan sonraki bölümünde sahneye çıkan Grup Adalılar, Nazım’ın şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirdi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi