BAKIRKÖY- Kartaltepe Mahalle halkının, ücretsiz çay ikramıyla kitap okuyabileceği bir kütüphanesi ve çocukların derslerini yapabileceği bilgisayarlı bir ortamın da bulunduğu Kartaltepeliler Evi, çok sayıda katılımcıyla birlikte hizmete girdi. Açılış öncesi yapılan kahvaltıda konuşan Mahalle Muhtarı Yılmaz Ufuk, böyle bir alanı mahalle halkına kazandırdığı için Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti. Açıklışta konuşan Başkan Kerimoğlu, “Kartaltepeliler Evimizin; acılarımızın az olduğu ama acılarımızı paylaştığımız, sevinçlerimizin bol olduğu ve sevinçlerimizi paylaştığımız bir buluşma alanı olmasını temenni ediyorum. Etüt merkezimizde de öncelikle çocuklarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin ve siz Bakırköylülerin ücretsiz kullanabileceği internet bağlantılı bilgisayarlar bulunuyor. Eğitim verme imkanı her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda da olsa Bakırköy Belediyesi olarak gerek okullara yaptığımız fiziki iyileştirmelerle gerekse bakım evleri, barınma, etüt ve dershane, psikolog ve pedagoglarımız ile eğitime katkı sunmayı asli görevimiz sayıyoruz” dedi.

‘BAKIRKÖYLÜLER ÜCRETSİZ SPOR YAPABİLECEK’

Sosyal paylaşım alanlarının, halkın cömertliğinin, misafirperverliğinin ve dayanışma gücünün ortaya çıkacağı mekanlar olduğunu dile getiren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Sosyal Belediyecilik anlayışı başlattığımız çalışmalar ile eğitim ve spor alanında hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Bakırköy Belediyesi’nin mülkiyetinde olan kamu ait tüm alanlarında ücretsiz spor yapılabilmesi için çalışmaları başlattık. Hiçbir kişi, kurum, topluluk kuruluş amacının dışına çıkarak spor, eğitim ve sosyal dayanışma gibi fedakarlık ve ulvi bir amacın arkasına saklanarak kamunun kaynaklarını kullanamaz. Biz belediye olarak kamu malının suiistimaline izin vermeyecek hukukun gücünü kullanarak, amacı dışında kullanılan her kamu mülkünü çocukların, gençlerin ve Bakırköylülerin ücretsiz spor yapabilecekleri alanlara dönüştüreceğiz” dedi.

‘NAİMOĞLU İSMİNİ YAŞATACAĞIZ’

Son zamanlarda gündemi meşgul eden kaçak yapıların yıkılması kararlarına ek olarak yakın bir zamanda yine Bakırköy Belediyesi mülkiyetinde olan İstanbul Caddesi üzerindeki bir alanı, 20 yıl aradan sonra kamulaştırdıklarını ve ivedilikle halkın hizmetine sunulacaklarını söyleyen Kerimoğlu, söz konusu alanın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin yaşatılacağı bir park olacağını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi