Kars'a yolu düşüpte  kaşar, gravyer, bal, kaymak ve  tereyağ almadan oradan ayrılan herhalde yoktur.  Bu leziz ürünleri bulabileceğiniz  en eski ve en meşhur mekan ise 87 yıllık geçmişiyle Büyük Zavotlar'dır. Dededen üçüncü nesile devam eden Büyük Zavotlar'da işletmenin başında Zafer Çelebi bulunuyor.

HERŞEY ORGANİK..!

 Büyük Zavotlar kendi ineklerini keçilerini yüksek dağlarda, çayırla çimenle serbest bırakıp besliyor, katkı maddesi kullanmadan yine kendi tesislerinde işliyor. Yerli ürünü, yerli üreticisinden alarak hem ekonomik, hem de lezzet oranı açısından büyük performans elde edilen kaşar peynirinin bir çok çeşidi var. Bademli, biberli, çemenli, cevizli, ısırganlı, dağ kekikli,  sarımsaklı, haşhaşlı, kimyonlu, kara biberli, keçi sütlü, çörek otlu, ve geleneksel mahsen (eski) kaşar peynir bulunmakta.  Kaşar peynirlerinin kilogram fiyatı  12,50 TL ile 28 TL fiyat aralığında değişmekte. Gravyer peyniri ise 50 TL. tabi bir kaç yıllık ise fiyatı artarak devam edebiliyor. Ne kadar eski ise o kadar değerli.  Çeçil peynir 18 TL, dil peyniri 24 TL.

Çiçek balından karakovan balına kadar çeşitli ballarda mevcut. En uygun fiyat 25 TL, en yüksek ise ham bala ait, o da 150 TL olarak ücretlendirilmiş.  Tereyağ çeşitleri 28 TL ve 35 TL arasında fiyatlandırılmış. Kaymak ise 20  TL. Büyük zavotlarda kendi üretimleri olan pekmez, reçel, helva, sucuk, erişte ve Kağızman cevizi bulmakta mümkün.

Büyük Zavotların ürünlerini mutlaka denebilmelisiniz.Bunun için www.buyukzavotlar.com adresinden ürün satın alabilir, kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz. Siparişleriniz üç gün içerisinde adresinize teslim edilmektedir.

.

Editör: Haber Merkezi