SULTANGAZİ-Sultangazi Belediyesi’nin, “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler Festivali devam ediyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalin bu haftaki konuğu Kastamonu oldu. Sultangazi Belediyesi'nin desteğiyle Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Sultangazi Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kastamonu Tanıtım Günleri ve Etli Ekmek Festivali"nin açılış törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Orçun Şekercioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘KÜLTÜRLERİN ÇEYİZ SANDIĞI’

Festivalin açılış töreninde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’da Anadolu'nun tüm renklerinin harmanlandığını belirterek, "İstanbul kültürlerin çeyiz sandığıdır" dedi.  Başkan Altunay, Anadolu dendiğinde ruh dünyamızda çağrışım yapan sevgi, saygı, mertlik, cömertlik gibi tüm güzel hasletlerin yaşatılmaya çalışıldığı illerinden birisinin Kastamonu olduğunu söyledi.

ETLİ EKMEK DAĞITILDI

Başkan Altunay konuşmasının son bölümünde milli birlik ve beraber duygusunun  önemine vurgu yaparak, “15 Temmuz'da Türkiye, siyasi tarihinin en ağır saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Karanlık senaryoları sahaya süren güçlerin unuttukları bir şey vardı. O da Türk halkının birlik ve beraberlik duygusu. Milletimiz tek yürek ve tek yumruk olarak birleşti. Türkiye’nin her köşesinde yüzbinler sokaklara döküldü. Bu coşkulu kalabalık tanklara, kurşunlara karşı yürüdü" diye konuştu.  Programda Kas-Der Sultangazi Şube Başkanı Mehmet Ön, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu'da birer selamlama konuşması yaptı.  Açılış töreninin ardından Başkan Altunay ve protokol üyeleri, yöresel ürünler ve lezzetlerin sunulduğu stantları gezdi. Festival kapsamında ayrıca ziyaretçilere etli ekmek ikram edildi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi