Küçükçekmece Paşa Garden Restaurant’ta gerçekleşen toplantıda partililere seslenen Kaya, neden hükümete girmediklerini ve neden hükümet kurulmadığını anlattı. Atilla Kaya sözlerine şöyle devam etti:

“Son günlerde çeşitli medya grupları üzerinde hem fiili hem fiziki bir takım saldırıların yanında hem de onların yayınlarına bir takım engeller getirmek suretiyle el koyulmuştur. 7 Haziran seçimlerini MHP şu şekilde değerlendirmiştir: 13 yıldır tek başına iktidar olan AKP tek başına iktidar olmaya son vermiştir. Bugün yaşanan çözüm sürecinin bir ihanet süreci olduğu ortaya çıkmıştır.

CHP bir koalisyon hükümeti kurulması için gayret göstermiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her kapıyı çalmasına rağmen yine koalisyon kurulamamıştır. Eski Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç katılmış olduğu bir televizyon programında ‘Biz esasen bir koalisyon kurabilirdik. Bu CHP veya MHP ile olabilirdi ama kurmadık, niye kurulmadığını da biliyorsunuz bana isim söyletmeyin’ demişti. AKP'ye yakın olan gazetelere baktığımızda 7 Haziran akşamı ve 8 Haziran’da birçok yandaş medya erken seçim yolu, tekrar seçim, yeniden seçim görüldü gibi adlı başlıklarla karşımıza çıktı. Kaçak Saray'da oturan şahıs 7 Haziran’da çıkan sonucu beğenmemiş ülkeyi yeniden bir seçime götürmek durumunda kalmıştır.”

"HERKESİN KANDIRDIĞI BİR CUMHURBAŞKANI VAR"
Atilla Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Fethullah Gülen, AB ve PKK beni kandırdı" açıklamasına da sert tepki göstererek şunları söyledi:
‘Avrupa Birliği bizi kandırmış, İsrail Başbakanı bizi kandırdı, çözüm sürecinde PKK kandrdı, maddi manevi destek verdiğimiz Fethullah Gülen bizi kandırdı, çok safmışız’ diyerek devlet yönetiminden uzak bir görüntü çizerek, ülke olarak nasıl vahim bir durumda olduğumuzu itiraf etmiştir.
Devletimiz bu tür zaafları kaldıracak konumda değildir. Böyle bir insana bu ülkenin yönetimi nasıl emanet edilebilir? Eğer gerçekten safmış ve kandırılabiliyorsa bu insana ülke emanet edilemez. Eğer ki kandırılmıyorsa demek ki, yalan konuşan, başkalarına iftira atan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Biz MHP olarak seçim beyannamesinde olduğu gibi her zaman bu ülkenin birliği, beraberliği, kim olursa olsun onları Türk toplumuna kabul eden yaklaşımımızla, sosyal politikalarımızla, ekonomik politikalarımız ile 1 Kasım’da yeniden iktidardayız ve iktidarda kalacağız.” Volkan KARAALİ-Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi