İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yerini alan ve 150 bin öğrencisi olanEsenyurt’taŞair Fevzi Kutlu Kalkancı Ortaokulunda düzenlenen törenle öğrenciler ders başı yaptı. Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, ilçe daire amirleri, okul müdürleri öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Esenyurt Şair Fevzi Kutlu Kalkancı Ortaokulu’nda düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul korosunun seslendirdiği türküler ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapılarak şiirler okundu.

"Başkanımız ihtiyaçları karşılıyor"

Esenyurt İlçe KaymakamEkrem  İnci, “ Yeni Eğitim-Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Esenyurt ‘ta nüfusumuz her yıl biraz daha artış göstermektedir. Bu artışla beraber eğitim alanları, okul ihtiyacı doğmaktadır. Bu ihtiyacı belediye başkanımız fazlasıyla karşılamaktadır. Eğitim dışında sağlık hizmetleri, yollar, yeşil alan parklar, spor tesisleri ve sosyal donatı alanları başta olmak üzere vatandaşın ne ihtiyacı varsa belediyemiz tarafından yerine getiriliyor. Esenyurt ‘ta vatandaşımıza belediye başkanımız sayesinde eğitim hizmeti çok rahat bir şekilde verilmektedir. Bizde belediyemiz ile birlikte kamu kaynakları ile böyle hizmetlere destek olmaya devam ediyoruz. Yeni okullar sayesinde Esenyurt ‘ta derslik ihtiyacının büyük bir kısmı  çözülecektir.  Çocuklarımız çok çalışarak, gelecekte ülkesine ve toplumuna faydalı insanlar olacaktır ”dedi.

"Eğitim görevimiz"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Yönetici olarak, belediye başkanı olarak benim işim okulun binası yenilemek, tamir etmek yenilemektir. Bu okulların içini ise böyle yavrularımız ve öğretmenlerimiz doldurarak rahat bir eğitim imkânı oluşturmaktır. Biz istiyoruz ki velilerimiz ve öğrencilerimiz ile aramızda her zaman bir köprü kurulsun. Çünkü yerel yönetimin hizmetlerinden biride eğitimdir ” dedi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi