BAKIRKÖY-Başkan Kerimoğlu yaptığı konuşmasında Bakırköy Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili, meclis üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, STK’lara ve basına karşı sorumluluk duyduklarını ifade ederek, kendisinin belediye başkanı olmasından dolayı çok daha ağır sorumlulukları olduğunu belirtti. Belediye çalışmalarının kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını iddia eden Kerimoğlu, siyasi sorumlulukları gereği muhalif olan Ak Parti’li meclis üyelerinin haklı eleştirilerini de büyük bir ciddiyet ve hoşgörü ile baktıklarını söyledi.

PERSONEL GİDERİ EN YÜKSEK BELEDİYE

Bakırköy Belediyesi’nin sınırlı bütçesine rağmen, fedakârca başarılı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Kerimoğlu, geçtiğimiz ay İBB Meclisinde, Bakırköy Belediyesi’nin 2017 bütçesinin onaylandığını söyleyerek,  İBB Meclisine ve bürokratlarına teşekkür etti. (Bakırköy Belediyesi 2017 yılı bütçesi 383 Milyon TL)

Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi’nin reel gelirlerinin önemli bir kısmını personel gideri olarak kullanıldığını, İstanbul’da personele en çok ödeme yapan belediye olduklarını, bunun büyük Bakırköy ölçeğinden bu güne taşınan bir personel fazlalığı olduğunu ve bu yüzden gelirleri yeterince hizmet ve destek bütçesine dönüştüremediklerini söyledi. 2017 yılı itibari ile Bakırköy Belediyesi’nin personel gideri vergi ve stopajları dahil yaklaşık 110-115 milyona tekabül ettiğini belirtti.

‘YAŞAM KÖYÜ İSTANBUL’UN YÜZ AKI’

350 milyon nüfuslu Zeytinburnu Belediyesi’nin personele ödediği maaşın ise, 220 milyon nüfuslu Bakırköy Belediyesi’nin yarısı kadar olduğunu belirten Kerimoğlu, diğer belediyelerden farklı olarak her yıl Belediye Tiyatroları üzerinden de 24 Milyon bütçelerinin olduğunu söyledi. Sayıştay’dan gelen uyarılar doğrultusunda 476 olan çalışan personelin 310’a düşürüldüğünü ve daha da düşürülmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bakırköy gibi eğitimli, kültürlü ve ekonomik düzeyi yüksek bir bölgede sanat etkinlikleri için harcanan bütçenin çok olmadığını, verimli çalışmalar yaptıklarını ve özellikle son 2 yılda Atatürk Sor ve Yaşam Köyü’nde yüzlerce çocuğun, binlerce de vatandaşın hizmet aldığını söyledi. Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün İstanbul’un yüz akı olduğunu belirtti.

‘OKULARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILADIK’

Başkan Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi olarak ilçe sınırlarındaki tüm okulların, çatısından bahçesine, laboratuvarından Atatürk köşesine, mobilyasına, boyasına, lavabolarına kadar her türlü fiziki ihtiyaçlarına yardım ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirtti. Geçmiş yıllardan bu güne gelen (Bakırköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) BAKGEM’in fiziki koşullarını düzenleyerek Millet Parkı içine taşıdıklarını ve 400 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Bülent Kerimoğlu, Bakırköy ve İstanbul da pek çok öğrenciye burs, şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına da kırtasiye ve giysi yardımı yaptıklarını söyledi.Bakırköy Tiyatroları’nda her yıl yaklaşık 600 gösteri olduğunu, sanatsal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıldığını belirten Kerimoğlu, atölyelerde düzenlenen yaz kursları ile de kültür sanat eğitimi verildiğini belirtti.

'TIP MERKEZİ'NDEKİ HİZMETLERİ 600-650'YE ÇIKARDIK'

19 branşta ruhsat alarak belediye bünyesinde hizmet veren İstanbul’un tek tıp merkezine sahip olduklarını söyleyen Kerimoğlu, Tıp Merkezi’nin geçmişte eksik bırakılan yasal sürecini tamamlamanın gururunu yaşadığını belirtti. 250-300 poliklinik hizmeti veren tıp merkezindeki hizmetleri, 600-650 ye çıkardıklarını belirtti. Okullardan ve yaşlılardan gelen talepler doğrultusunda da önleyici tedavi hizmetleri verdiklerini söyledi.

'ÖNLEYİCİ TEDAVİ HİZMETLERİ VERİYORUZ’

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘ya ruhsatlandırın, ya da kapatın’ denilen belediyeye bağlı 5 semt polikliniğini Sağlık Bakanlığı’na devir ettiklerini, belediye olarak tüm ihtiyaçlarına yardım ettiklerini ve çalışmalarına başarı ile devam ettiklerini söyledi. Halk Eczanesi, evde sağlık ve ambulans hizmetleriyle de büyük başarı sağladıklarını ve sosyal belediyecilik anlayışlarına devam ettiklerini ifade etti. Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı görev saydıklarını, ülkemizde nerde ihtiyaç sahibi varsa önemli sosyal belediyecilik hizmetleri yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kerimoğlu, 30 bin can dostu hayvana aşılama ve kısırlaştırma yaptıklarını, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile yapılan protokolle ihtiyacı olan hayvanlara da yardım ettiklerini söyledi. Barınaktaki ve sokaktaki hayvanlara bakımda kısıtlı bütçelerine rağmen büyük başarı ile devam ettiklerini belirtti.

‘BAKIRKÖY’DE SU BASKINLARI YAŞANMIYOR’

Park ve bahçe hizmetleriyle ilgili de konuşan Başkan Kerimoğlu, 25 bin metrekare alanda park ve bahçe hizmetlerini yenileyen, peyzajını yapan, ve yeni park bahçe açarak başarılı çalışmalar yaptıklarını, halkın desteğini ve taktirlerini de aldıklarını ifade etti. Fen İşleri’nin de başarılı işler yaptığını söyleyen Kerimoğlu, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında, asfalt, yağmur suyu oluğu çalışmalarında, önemli hizmetler yaptıklarını ve büyük başarılar elde ettiklerini belirtti. İBB’nin bile tam olarak çözemediği su baskınlarının, Bakırköy’de yaşanmadığını söyledi.

‘ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

Kerimoğlu, 2014 yılında Bakırköy Belediye Başkanlığı görevini dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’den devir alırken, Erzen’in belediyeyi 96 milyon dolar borçla devir aldığını ve kendisinin de 150 milyon dolar borçla devir ettiğini beyan ettiğini söyledi. Bu gün itibari ile Bakırköy Belediyesi’nin 52 milyon dolar borcu olduğunu söyleyen Başkan Kerimoğlu, kısıtlı bütçelerine rağmen büyük hizmetler veren ve borcunu ödeyen bir belediye olduklarını söyledi. Bakırköy Belediyesi’nin 35 yıllık döneminin ANAP, SHP ve Doğru Yol Partisi ile yönetildiğini,kendisinin de dahil olduğu son 15 yılının CHP iktidarı ile devam ettiğini, eskiden kalma borç yükünü bu gün hizmetleri aksatmadan, sorumluluklarını ertelemeden, düzenli maaş ödeyen ve sosyal belediyecilik çalışmalarını da eksiksiz yerine getirerek devam ettiklerini söyleyen Bülent Kerimoğlu, “Eleştiriler olabilir. Seçimlere son 1 yıl kala artabilir. Biz vicdanen içinde bulunduğumuz sorumlulukları büyük bir başarı ile yerine getirebilmenin gurunu ve vicdanının rahatlığını taşıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Bakırköy Belediyesi’nin ve kamuya ait olan mülkiyetlerini koruma ve koruma konusundaçalışmalarını sürdürerek, maksadına uygun, amacına hizmet eden bütün vakıfları ve spor kulüplerini de desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Kerimoğlu, “Üstüne basarak söylüyorum, hiç kimseden çekinmeden, hiç bir menfaat gurubundan endişe, kaygı ve korku duymaksızın, kamunun mallarına sahip çıkmaya ve halka kazandırma irademizden de en ufak bir taviz vermeyeceğiz” diyerek devam etti. Yasa dışı işlere muhalif olan bir belediye başkanı ve meclis üyeleri oldukları için çalışma alanlarında zorluklarını olduğunu da belirten Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ülkemizin de içinde bulunduğu zor süreçte kendilerinin de belediye olarak büyük sorumluluk duyduklarını belirtti. Tüm bu zorluklara rağmen, Bakırköy Belediyesi üzerinde bulunan adli, mülki ve kamu önündeki bir takım itibar suikastlarına rağmen vicdanı rahat, alnı açık bir belediye olduklarını söyledi.

‘HUKUKEN ALNIMIZ AK’

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, göreve geldikleri yıl kurban alanlarıyla ilgili Yargıtay’a taşınan davadan da tüm belediye çalışanları ve bürokratları olarak aklandıklarını söyledi. Belediye başkanından, en sade çalışan personeline kadar, meclis üyesinden üst düzey bürokratlarına kadar vicdanen hesabını veremeyecekleri hiçbir şeylerinin olmadığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilir anlayışından ödün vermeyeceklerini söyledi. Düzenli olarak sayıştay ve şikayetlere maruz kalan müfettiş denetlemelerinden alınlarının akıyla çıktıklarını ve topluma verdikleri sözü büyük başarı ile sürdürdüklerini söyledi. “Endişesine kapılacağımız tek şey hukuktur. Hukuken de alnımız ak” diyerek konuşmasını tamamladı.

AK PARTİLİLERE KONUŞMA HAKKI VERİLMEDİ

Başkan Kerimoğlu’nun konuşmasının ardından, Ak Partili meclis üyeleri tepki gösterirken, söz hakkı isteyen Servet Toraman ve İbrahim Keleş’e söz verilmedi. Mikrofonlar kapatılarak, meclis toplantısına son verildi. Toplantının ardından tepki gösteren Ak Partili meclis üyeleri, “Sizin demokrasi anlayışınız söz hakkı vermemek mi?” diye sorarken, Kurban satış alanları ile ilgili müdahil oldukları davadan aklandıklarını belirten Kerimoğlu’nu yalanlayarak, bir dahaki mecliste tüm söylediklerini belgeleriyle yalanlayacaklarını ifade ettiler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi