Kartaltepe Millet Parkı’nda çoğunluğunu partililerin oluşturduğu kalabalık bir gurubun katıldığı toplantıda konuşan Kerimoğlu, önümüzdeki 5 yılda halkıyla daha çok çay içip sohbet edeceğini, fotoğraf çektirmek isteyen dostlara daha çok vakit ayıracağını söyledi.

İBB’Yİ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNEREK VAAT ETTİM

Merkez mahallelerin kentsel dönüşüm projelerini konuşmak için vatandaşlarla bir araya geldiğini söyleyen Kerimoğlu, geçmiş dönemde, kent meydanı, ayamama, gibi vaatlerde bulunduğunu, bu vaatleri verirken İBB’yi de alacaklarını düşündüğünü söyleyerek, “Ne yazık ki alamadık” dedi.

Bu dönemde meclisten karar almalarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıkmadığını, bu dönem Ekrem İmamoğlu ile alacaklarına inandığını ve yeni dönemde tüm vaatlerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Toplantıya Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağını, gelmeden önce konuştuğunu ama Bakırköy’de CHP’nin yüksek oy oranını gördüğü için Tuzla’ya, Pendik'e, Esenyurt’a gittiğini söyleyen Kerimoğlu, Bakırköy’den İmamoğlu’na yüzde 80 üzerinde destek geleceğine inandığını ifade etti.

İmamoğlu’ndan başkan olduğu ilk 3 ay içinde Bakırköy’le ilgili kentsel dönüşüm sözü istediğini söyleyen Kerimoğlu, “Başkanımız bana 3 ay değil, ilk bir ayda dönüşüm planlarını çıkaracağını, Bakırköy’ün deprem sorununu bildiğini söyledi” dedi.

BAKIRKÖY DEPREME HAZIR

Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu söyleyen Bülent Kerimoğlu, deprem çalışmaları yaptıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti. “ 180 bin metrekare toplanma alanı olan Bakırköy’de, 750 bin metrekare toplanma alanı, 9 helikopter pisti belirledik. 29 tane ana alter, 33 ara yolu, tahliye yolu olarak belirledik. 12 bin çadıra ihtiyaç olduğu halde bizim kapasitemiz 26 bin. Tıp Merkezini acil çadıra dönüştürecek çalışmalar yaptık. Depreme hazırlıklıyız. Ama evlerimiz ve binalarımız hazır değil” dedi.

Bakırköy’de evlerin eski ve yaşlı olduğunu, dönüşüm içinse vatandaşın parası olmadığını, kimsenin cebinden bir kuruş çıkmadan dönüşüm yapmak istediklerini söyleyerek devam eden Kerimoğlu, “Yedi mahallede 1200 Ada var. Bunlar çok fazla. 200 tane Büyük Ada'da kentsel dönüşümü hayata geçirecek gücümüz var.Sayın İmamoğlu ile birlikte merkez yedi mahallede yaklaşık 150 bin nüfusu ilgilendiren dönüşümde, 1 kat artışla kimsenin cebinden beş kuruş çıkmadan kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu sözü ben değil büyükşehir belediye başkan adayımız Ekrem İmamoğlu verdi”

Geçtiğimiz yıl Kartaltepe Mahallesi'nin istasyona yakın olan kısmından izolasyon ile ilgili olan sorunlara ve yağmur yağdığında vatandaşın evinin sular altında kalmasıyla ilgili sorunlara da değinen Bülent Kerimoğlu, “Geçtiğimiz yıl Marmaray hattını korumak için alttan 1.5 metre, üste ise 4 metreye çıkan istinat duvarları yapıldı.Bundan dolayı Kartaltepe Mahallesi'nin kanalizasyon giderlerin de sorunlar oldu. Kanalizasyon giderlerinin üzerinde istinat duvarları olduğu için bu sorunu yaşandık. Defalarca Büyükşehir'e ve İSKİ'ye şikayet etmemize rağmen, kurumlar Bakırköy halkını cezalandırmak için kıllarını kıpırdatmadılar.Ekrem İmamoğlu ile birlikte Büyükşehir'e aldığımızda, Kartaltepe Mahallesi'nin bu mağduriyetini de çözeceğim”

5 YILDA YAPTIKLARINI ANLATTI

5 yıllık başkanlığı döneminde söz verdiği pek çok projeyi hayata geçirdiğini halk kütüphaneleri, etüt merkezleri, emekli evleri, yeni parklar, yeni müzeler, yeni kız öğrenci yurdu, belediye hizmet binası, nikah sarayı gibi birçok projeyi gerçekleştirdiğini, yılda 600 kültür ve sanat etkinliği yaptığını, ücretsiz yaz kış spor ve sanat okulları açıldığını, Türkiye'nin en önemli sosyal belediyecilik hizmetini yapan bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Kerimoğlu, “Bunlardan çok daha önemli olarak Bakırköy'e zarar vermedim” dedi.

KERİMOĞLU, ATEŞ ÜNAL ERZEN’E SESLENDİ

Bakırköy’de 1 cm2 yeşil alanı, spor alanını, eğitim alanını ve parkları imara açmadıkları söyleyerek, en büyük hizmetinin bu olduğunu söyledi.

Son 5 yılda Bakırköy'de açılmış bir tane AVM olmadığını, nüfusa oranla en çok AVM olan ilçenin Bakırköy olduğunu, bunların hepsinin 5 yıl önceki yönetimde yapıldığını söyleyen Bülent Kerimoğlu, geçmiş dönem belediye başkanı ve yeni dönem adayı Ateş Ünal Erzen e atıfta bulunarak, Ataköy Konakları’nın ve Zuhuratbaba top sahasının olduğu alanın geçmiş dönemde imara açıldığını söyledi. İYİ Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Ateş Ünal Erzen’e seslenen Kerimoğlu,”Eksik kalan spor alanlarını, eğitim alanlarını, yeşil alanları, parkları imara açmak için mi aday oldun?” dedi.

Yolda gelirken bir afiş gördüğünü bir tarafında CHP, bir tarafında başka bir partinin logosunun olduğunu, bir tarafında başka parti adayını bir tarafta da CHP'nin Büyükşehir adayına ait resmi gördüğünü belirten Kerimoğlu, “Eğer destek olacaksan buyur ol ama neden Cumhuriyet Halk Partisi'ni kullanıyorsun. Zaten 10 yıl kullandın kardeşim 50 yıldır iktidar olmadığı halde Cumhuriyet Halk Partisi'nden vazgeçmeyen bu kadar emektar varken nedir bu hırs” diye sordu.

İSTANBUL’UN HER YERİ, BAKIRKÖY OLSUN İSTİYORUZ

Bakırköy'de yüzde 70 oy alacaklarını, Ekrem İmamoğlu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını, yıllardır o sandıklarda oyların çalınmaması için mücadele ettiklerini söyleyen Kerimoğlu, artık böyle bir korkularının olmadığını CHP’nin ıslak imzalara sonuna kadar sahip çıktığını belirterek, “Bu kez sizlerden sandığa gelirken, oy kullanmaya gelmeyeceğini söyleyen bir komşunuzu ikna ederek getirmenizi istiyorum. Hangi partiye verirse versin ama mutlaka oyunu kullansın. İstanbul’un tüm ilçeleri, dünya gelişmişlik endeksinde en gelişmiş belediye olan Bakırköy gibi olsun istiyoruz” diyerek devam etti.

Sahillerinde yalnızca betonla işgal altında olmadığını yazın mülteci istilasıyla dolu olduğunu da söyleyen Başkan Kerimoğlu, “Her kim ki Suriye halkını birbirine düşürdü ve canilerden bir İŞİD yarattıysa tarih onlardan hesap soracaktır. Ama bizde sahillerimizin mülteci istasına uğramasını istemiyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi. İzmir Marşı’nın yükselmesiyle birlikte Kerimoğlu mekandan ayrıldı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi