Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yakın bir kentte yer alan Casino Trimontium Princess’te oyun oynarken görüntülenen Başkan Kerimoğlu’nun yanında bulunan Bakırköy Belediye Şirketi BYUAŞ’ın yönetim kurulu başkanı Yalçın Yazıcı’nın olması, tepkilerin çoğalmasına neden oldu.

2015 mali yılı sayıştay denetim raporuna damgasını vuran, zararlarını finans etme amacıyla sermaye artırımına gidildiği halde yıllara göre zarar eden ve Denetleme Komisyonu’nun denetleme yetkisi olmayan Bakırköy Belediye Şirketi BYUAŞ, geçtiğimiz aylarda ulusal ve yerel basında konu olmuştu.

Bakırköy kamuoyu Belediye Şirketi’nin yönetim kurulu ve üyelerinin Bakırköylü olmayan kişilerden seçilmesinin bir özelliği olup olmadığı sorulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapmayan belediye ve BYUAŞ yönetimine seslenen vatandaşlar, “Kamu görevlisi olan Bakırköy Belediye Başkanının orada olmak gibi bir lüksü olamaz. Halktan vergi toplayan bir belediye başkanının kumarhanede işi nedir?  Üstelik ana muhalefet partisine mensup bir başkanın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağanüstü kurultay tartışmalarının göbeğinde böyle bir görüntü ile halkın karşısına çıkması doğru mudur? VeTürkiye'de kumarhane yasaktır. Yüzde 70 oy ile seçtiğimiz bir belediye başkanı, üstelik halkın parasıyla kurulmuş belediye şirketinin genel müdürüyle kendi ülkesinde yasak olan şeyi bir başka ülkede yapmaktadır” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi